JASNA PORUKA BURILU

'NE SMIJEMO DOZVOLITI DA NAM SUCI IZ STRIPTIZ BAROVA ODUZMU SNOVE' Torcida dijeli letke po Splitu

Lovre Kalinić trebao bi na kraju sezone produžiti ugovor s Hajdukom

'Dođite na finale Kupa i svojim navijanjem pomozite borbi našeg Hajduka protiv nogometnog kartela!', stoji u javnom pozivu kojega je Torcida uputila Splićanima.

Torcida je poslala i jasnu poruku sucu Andreju Burilu

'Ne dozvolimo da nam suci koje skupljaju po striptiz barovima i plaćaju jeftinim alkoholom oduzmu snove o trofeju. Ako ti je dosta sudačkog iživljavanja nad Hajdukom i neregularnog natjecanja u kojem neki igraju sa dvije momčadi i pet sudaca na svojoj strani, onda je vrijeme da dođeš na Poljud i kažeš DOSTA!', stoji u letku koji se proširio splitskim ulicama i internetom.

Inače, Manchester City uputio je Hajduku poziv kako bi na probu, na treninge u svoj kamp da mu neko vrijeme budu na oku želio dva Hajdukova juniora napadača 18-godišnjeg Ivana Jakova Džonija i 19-godišnjeg stopera Josipa Eleza, no na Poljudu su tu opciju odbili.

Podsjetimo napadač Džoni je već u kolovozu 2011. godine godine trenirao na Otoku pod paskom Manchester Cityja, nakon čega su mu Englezi poručili kako ga i dalje prate. To su i potvrdili novim pozivom koji je stigao ovih dana u splitski klub, ali ‘bijeli’ su tu mogućnost odbili za Džonija i Eleza, no i ubuduće za druge igrače.

- Nema smisla da naši igrači odlaze pet ili sedam dana trenirati u drugi klub. Zahvalili smo se Manchester Cityju na ponudi, potvrdili da smo spremni i voljni za suradnju između klubova u budućnosti, ali ne želimo da naši igrači odlaze na probe u druge klubove. Uz dužno poštovanje prema njima nismo mi klub kojem će drugi klubovi uzimati igrače na probu kada se sjete – rekao je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić koji je i odgovorio na ponudu iz prošlosezonskog prvaka Engleske te dodatno pojasnio.

- Ako se netko zanima za naše igrače, ako ih želi kupiti, neka pošalje ponudu pa ćemo razgovarati. Zašto bismo ih puštali negdje na probe? No, da se razumijemo obojica igrača su pod ugovorom, mladi su, budućnost su Hajduka, nemamo ih namjeru prodavati. Uvijek postoji mogućnost da dobijemo neku nemoralnu ponudu, takva je situacija, ali na njih apsolutno računamo – razjasnio je Brbić.

Lovre Kalinić trebao bi na kraju sezone produžiti ugovor s Hajdukom. Kaliniću aktualni ugovor s Hajdukom ističe u ljeto 2014. godine, ali je čini se postignut dogovor po kojem će ovog ljeta 23-godišnji vratar i Hajduk produljiti suradnju.

Čak 201 centimetar visoki Kalinić čiji talent nije sporan već dugo čeka u Hajduku na svoju priliku među vratnicama, odlazio je i na posudbe u Junak, Novalju, Karlovac, no ove sezone dobra forma Blaževića, pogotovo u prvom dijelu prvenstva, ostavila ga je na klupi.

Ove je sezone samo jednom čuvao mrežu ‘bijelih’ u HNL-u nakon što je ranije buru već podigla odluka sada već bivšeg trenera Miše Krstičevića da mu pruži priliku, a zbog navodne klauzule u ugovoru Kalinića o broju nastupa.

Ovim bi sve ulične ćakule i cijela ta priča konačno bile bačene u vjetar, a ‘bijeli’ i nakon eventualnog odlaska Blaževića u inozemstvo imali rješenje za poziciju među vratnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:55