RIJEKA U DRUGOM PLANU

'NE RAZMIŠLJAM O DERBIJU NA KANTRIDI, LIGA PRVAKA NAM JE VAŽNIJA OD HNL-A' Jurčić uoči Fole

 Damir Krajac / CROPIX

Kruno Jurčić nije odveo momčad u karantenu, svjestan je da ova utakmica nije najvažnija u ovom dijelu sezone.

- Dobili smo rezultatom u prvoj utakmici privilegij da protiv Zadra i u uzvratu s Luksemburžanima možemo neke igrače vraćati u formu - rekao je Jurčić koji je otkrio da bi mogao protiv Fole na teren poslati najjače snage.

- Neke smo igrače težim treninzima nakon prve utakmice vraćali u formu, sad ćemo ih vratiti u momčad. Poput Ademija ili Pinta i Fernandesa, gledat ćemo ovu utakmicu u kontekstu onoga što nam slijedi. Ne mislim tu prvenstveno na Rijeku, već na ono što dolazi kasnije - rekao je Jurčić koji najavljuje da će minutažu, uz one glavne igrače, dobiti i neki koji su manje igrali.

- Nećemo rotirati kao protiv Zadra, nećemo toliko naših glavnih igrača izostaviti iz momčadi. Također, dat ću određenu minutažu i Rukavini, koji igra uvijek dobro u ovo doba godine, dobro je radio na pripremama. Ne bojim se za njega. Neće biti starter, ali dobit će minutažu.

Pitao je netko, nije li logično da je protiv Zadra postavio udarnu momčad, a onda s Folom odmarao dio igrača, uoči važnijih utakmica?

- Nije. Jer ti su igrači odradili jače treninge, a ne mogu raditi takve treninge prije važnih utakmica. Ne znam, takva je moja logika, ne kažem da je jedina moguća i ispravna. Ali mislim da bi bilo loše da smo ih iz jakog treninga odmah stavili u pravu, važnu utakmicu, ne znam bi li nam to što donijelo.

Osvrnuo se, naravno, i na najave svojih igrača koji su rekli da će uzvrat biti festival pogodaka. Što, dakle, možemo večeras očekivati od Dinama?

- Prije svega, malo ćemo politi teren vodom, tamo je bio suh i to nam je stvaralo određene probleme. Inače, ja Folu znam kao momčad koja zna igrati nogomet, koja teži igri, a to u prvom susretu nije bio slučaj. Nadam se da će se sad ipak otvoriti, da će probati nešto uraditi, što bi i nama dalo dodatnog prostora. Nadam se dobroj utakmici - rekao je Jurčić.

Što se zdravstvenog stanja tiče, nije ostavio previše upitnika.

- Addyja smo izliječili, neće igrati samo Sammir i Ibanez, ostali su na raspolaganju. Ponavljam, nama je u ovom trenutku važnija Liga prvaka od domaće fronte, tako ćemo se i ponašati - još je jednom ponovio Jurčić želeći naglasiti da mu susret na Kantridi nije bitniji od dvoboja sa Sutjeskom ili Šerifom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:38