HAJDUK ČEKA PONUDE

Nakon Vedrana, Nike i Stipe, Harry Luki dovodi i Antu

Britanski mediji dali su zapažen prostor mladom hrvatskom nogometašu nazivajući ga "sjajnim potencijalom"
 Vladimir Dugandžić/Cropix

SPLIT - Nije tajna da je prvi Hajdukov “topnik” Ante Vukušić u izlogu, jer na Poljudu priželjkuju da 20-godišnji napadač napravi dobar transfer već ovog ljeta, a kao dobra najava zaključenja posla mogu poslužiti i vijesti koje stižu iz Engleske.

Arsenal, Chelsea...

Britanski mediji dali su zapažen prostor mladom hrvatskom nogometašu nazivajući ga “sjajnim potencijalom”, a u prvi plan guraju interes Tottenhama koji je samo jedan na listi klubova koji su zainteresirani za Vukušića.

Uz Spurse tu je Arsenal i Chelsea, tvrde britanski mediji, spominjući također da skauti Newscastlea i Evertona već dulje prate mladog Hajdukova napadača koji ima zanimljivu statistiku s ukupno 18 golova u prošloj sezoni.

Tottenham predvodi listu engleskih klubova u utrci za Vukušićem koji bi mogao biti “novi Luka Modrić”, tvrdi engleski Daily Star.

Tottenhamov boss Harry Redknapp želio bi da Vukušić zaigra zajedno s Modrićem, jer bi to značilo da će klub s White Hart Lanea zadržati svog najboljeg nogometaša za kojeg zasad odbijaju sve ponude.

- Usporedbe s Modrićem su neizbježne jer Vukušić je jednako dobar kao što je bio Modrić u njegovim godinama - sipaju hvalospjeve Englezi i ne mare što su to dvojica nogometaša različita profila.

Klubovi ga već poznaju

U engleskim medijima Vukušića promovira izvjesni Kenneth Shepherd iz Triple Sports Agencije, koji je nakitio priču o 20-godišnjem Sinjaninu informacijom da je Vukušićev dječački idol bio upravo Modrić.

Izvor blizak Vukušiću kazao je:

- Ante želi igrati u Engleskoj i samo je pitanje vremena kada će se to dogoditi. Engleski klubovi ga dobro poznaju i imaju sve informacije o njegovim nastupima i golovima za Hajduk prošle sezone.

Vukušić je predstavljen kao kapetan Hajduka, mladi reprezentativac koji već sad na tržištu vrijedi pet milijuna funta.

Zainteresiran i Lyon

Što kažu na sve to u Hajduku? Službene ponude za Vukušića tek očekuju, a medijske spekulacije ne komentiraju. Neslužbeno kažu da se nadaju transferu od pet-šest milijuna eura.

U svakom slučaju oko Vukušića se zahuktala medijska ofenziva. Sad je otvoreno englesko tržište, nakon što je prije nekoliko dana u francuskim medijima osvanula priča da Lyon priprema ponudu od šest milijuna eura za mladog napadača.

Tek će se vidjeti može li Hajduk ponoviti transfer kakav je znao napraviti posljednjih godina. Kalinić je probio rekord kada je prodan u Blackburn za sedam milijuna eura, Ibričić je transferiran u Lokomotiv za pet milijuna, a Strinić za 4,5 milijuna eura u Dnjepar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 04:48