POVRATAK U STARO JATO

Nakon Šimića i Jerko Leko se vraća u Dinamo!

Veznjaku Monaca na ljeto istječe ugovor i nije hladan na stalni zov Zdravka Mamića da se vrati u matični klub
 Reuters

ZAGREB - Nakon što je Dario Šimić dogovorio sve detalje povratka u matično jato, Dinamo je na pragu dogovora s Jerkom Lekom, još jednim bivšim reprezentativcem koji je ponikao u juniorskoj školi kluba iz Maksimira. Vijest s prizvukom senzacije “provaljena” je u nedjelju, a navodno su pregovori braće Mamić i Lekina menadžera Damira Jozića ušli u završnu fazu.

Dinamo ni u Vinkovcima nije uzeo naslov, Cibalia razbila 'modre'

- Dinamo je uvijek opcija. Ima nešto osim srca što me vuče prema Maksimiru. Rastao sam se s “modrima” bez osvojenog naslova prvaka. S time se nikada nisam pomirio niti neću - pojadao se nedavno Jerko Leko u jednom zagrebačkom društvu i dao do znanja kako se nešto ipak “iza brda valja”.

Kako saznajemo, jedina prepreka Lekinu povratku u Dinamo moglo bi biti zanimanje nekolicine prvoligaša iz Francuske i Njemačke za njegove usluge. Međutim, ti klubovi svoj interes nisu još ničime konkretizirali, za razliku od Zdravka Mamića koji je Leku želio vidjeti u Dinamu još od 2006. godine, kada se on rastao s Dinamom iz Kijeva. Ipak, umjesto Maksimira, odlučio se za život u Kneževini Monaco.

Jerko Leko ovih je dana napunio 30 godina i još uvijek može igrati na vrhunskoj razini, ali s obzirom na uzornu karijeru, i biti nit vodilja Dinamovoj djeci. U Maksimiru je proveo dvije sezone, a 2002. godine je ostvario transfer u Dinamo Kijev, koji je na ime odštete isplatio imenjaku iz Zagreba čak 5,5 milijuna eura. “Modre” njegov povratak ne bih koštao ništa, s obzirom da mu na ljeto istječe ugovor s Monacom, i u Maksimir bi se vratio kao slobodan igrač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:17