DRUGI DIO PRIPREMA

Nakon Austrije, Vatrene u Osijeku čeka okršaj s Malijem

Vatreni danas stižu u Osijek, a u 18 sati trenirat će u Gradskom vrtu

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon tjedan dana priprema odlazi iz austrijskog Bad Tatzmannsdorfa. Vatreni danas stižu u Osijek zrakoplovom iz Graza, u 18 sati trenirat će u Gradskom vrtu. Vrata stadiona bit će otvorena za gledatelje. Kakav će Niko Kovač postaviti sastav, zasad je upitno jer mora ocijeniti hoće li startati Kovačić i Vrsaljko koji su igrali za mladu vrstu te vidjeli eventualan umor ostalih.

Izbornik Niko Kovač u desetak dana zbog povreda je ostao bez nekoliko igrača, a posljednji na listi je i Milan Badelj koji bi zbog rapture mišića mogao propustiti Mundijal. Nakon magnetske rezonance utvrđeno je kako je Badelju za oporavak potrebno dva do tri tjedna, ali izbonik će ga unatoč svemu povesti u Osijek te će o njegovoj karti za Brazil odlučiti nakon utakmice s Malijem.

Mali nikad nije nastupio na Svjetskom prvenstvu, a u Osijek stiže kao 59. reprezentacija svijeta. Izbornik im je nekad sjajni poljski igrač Henryk Kasperczak, dok kapetansku vrpcu nosi Seydou Keita, nekad igrač Barcelone, danas Valencije. Mali je prošle nedjelje odradio prvu pripremnu utakmicu u ovom razdoblju i nije se proveo najbolje. U francuskom Colombesu, na stadionu na kojem je sniman film Bijeg u pobjedu, od Gvineje je poražen sa 2:1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:48