SPAŠAVANJE SEZONE

NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI UNITEDA Moyes plaća Chelseaju 48 milijuna eura za Juana Matu

Spekulira se da bi menadžer Unitdea narednih dana mogao krenuti i po Vidala ili Pogbu

Manchester United u srijedu se oprostio od Capital One kupa polufinalnim porazom protiv Sunderlanda, a već sljedećeg jutra ispao je iz svjetskog “top tri kluba” nogometnih milijardera gdje je godinama činio društvo Realu i Barceloni. U sezoni 2012./13. Bayern je ostvario veći prihod nego United, objavio je u četvrtak Deloitte.

S 14 bodova zaostatka za liderom Premiershipa i dobrim izgledima da sljedeće jeseni ostanu bez Lige prvaka, s vrijednošću dionice koja se krajem prošle godine strmoglavila na njujorškoj burzi, “crveni vragovi” se zapravo nalaze u stanju slobodnog pada. Kako se namjeravaju oduprijeti gravitaciji?

Rekordan iznos

Kupovinom pojačanja, očito je nakon što su u četvrtak ujutro David Moyes i dopredsjednik Ed Woodward krenuli finiširati transfer Juana Mate za kojeg će Chelseaju platiti 37 milijuna funta. Činjenica da će United iskeširati rekordni iznos (transfer Berbatova vrijedio 30 mil. funta) za igrača kojeg ljetos uopće nije imao na radaru sugerira da govorimo o paničnoj kupovini...

“Potpuno razumijem želju navijača da vide nova lica u momčadi, ali siječanj je težak mjesec za dovođenje igrača. Aktivno skautiramo i pripremamo se za ljetni prijelazni rok”, napisao je Moyes u programu utakmice sa Sunderlandom. Poraz ga je, međutim, prisilio na promjenu razmišljanja i sada se već nagađa da Mata neće biti jedino skupo pojačanje ove zime. Spekulira se da bi Moyes narednih dana mogao krenuti po Vidala ili Pogbu, jer Fellaini nije ispunio očekivanja, kao i Bainesa ili Shawa iz Southamptona.

Mourinho ga nije volio

Juan Mata je dvije godine uzastopce proglašavan najboljim igračem Chelseaja, ali nije “kliknuo” s Joseom Mourinhom koji ga je često držao u frižideru ili prvog povlačio s terena. Transfer 25-godišnjeg kreativnog veznjaka na Old Trafford (mogao bi debitirati već 28. siječnja protiv Cardiffa) povlači pitanje budućnosti Waynea Rooneyja, koji ne želi produžiti ugovor s Unitedom, a dosad je više puta koketirao s Chelseajem. Rooney i Van Persie u srijedu nisu bili u protokolu utakmice, iako ESPN-ovo duboko grlo iz svlačionice javlja da su obojica bili spremni za nastup...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:29