NOVA PAUZA

NAJVEĆI PEHIST U HAJDUKU Marko Bencun zbog ozljede koljena propušta ostatak sezone!

 Ante Cizmic / CROPIX

Marko Bencun do daljnjega mora mirovati i veliko je pitanje hoće li uopće zaigrati do kraja sezone. Nakon mjesec dana rada ponovno je osjetio bol u koljenu i prekinuo trening. S obzirom da se ne zna koliko će mirovati postoji opravdana bojazan da je protiv Dinama odigrao zadnje proljetne minute. U životu treba imati sreće, a Bencun je ove sezone definitivno nije imao. Uvijek kada bi krenuo uzlaznom putanjom, ispriječila se neugodna ozljeda.

Krenuo je zgoditkom protiv Zadra u prvenstvu, potom je zabio i Turnovu u europskoj premijeri na praznom Poljudu, ali prilikom postizanja zgoditka dobio je potres mozga. Nakon stanke od mjesec dana, vratio se na travnjak i bljesnuo krajem listopada. Pet zgoditaka, od toga "dva puta dva" u samo tjedan dana protiv Hrvatskog dragovoljca i Lokomotive. Nije se pritom zaustavio, u sljedećoj utakmici je zabio iz jedanaesterca za poravnanje u Kupu s Vinogradarom.

Ali, kao po nekom ružnom pravilu, stigla je ozljeda. Lom koščice u stopalu i stanka od 40 dana! Spremio se za dvije posljednje utakmice jeseni. Protiv Rijeke izborio je kazneni udarac, isto ponovio i protiv Dinama u Kupu, ali naravno, pritom je ostao ozlijeđen. Uslijedio je operativni zahvat na koljenu, rečeno je, rutinski slučaj. No, stanke se produljila i na početak proljeća. Umjesto uloge startera dobio je samo četiri ulaska s klupe. I novi problem u liječenju upalnog procesa na ligamentima koljena. Sezona velikog uzleta, ali i sezona koju će što prije htjeti zaboraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:43