RAJ NA OBALI ATLANTIKA

NAJBOLJI HRVATSKI KAMP IKADA 'Igrači se mogu slobodno šetati, kriminalaca ovdje - nema!'

Uvjeti su vrlo dobri. Ne znam imaju li druge reprezentacije nešto tako slično - pun je pohvala Kovač

Praia do Forte nije imala nogometni travnati teren, Campo Croacia izgrađen je u tri-četiri mjeseca. Tu su jučer od 17 sati prvi put trenirali Vatreni, a prije toga Niko Kovač održao je press-konferenciju. Zgodno je to zdanje s natkrivenom tribinom, primjereno za treću, možda i drugu ligu.

- Brazil je velika država gdje nije jednostavno sve organizirati. Ima problema sa stadionima, ali mi smo stvarno zadovoljni. Kad sam stigao nakon ždrijeba, ovaj kompleks terena nije ni postojao. To je izniklo u tri mjeseca. Ovo je fantastično. Uvjeti su vrlo, vrlo dobri. Ne znam imaju li druge reprezentacije nešto tako slično - pun je pohvala Niko Kovač.

A tek Tivoli Ecoresort? Ima dva ulaza, na oba su portiri i zaštitari, novinarima je ulaz zabranjen. Hotel je samo dio kompleksa koji se sastoji od parkova, a proteže se sve do mora.

- Ako i uđete kojim slučajem, teško da ćete nas vidjeti, toliko je sve golemo - odgovorio je glasnogovornik Tomislav Pacak jednom brazilskom medijskom djelatniku koji bi rado snimio Vatrene u trenucima odmora.

Jučer nakon doručka Niko Kovač poveo je ekipu u razgledavanje , da vide gdje su došli i što im je sve na raspolaganju.

- Htio sam da vide koja je to dimenzija.

Svi su igrači kazali da su vrlo zadovoljni, da ovo Hrvatska još nije imala. Pogotovo su to istaknuli iskusniji Pletikosa i Srna, rekavši da je Tivoli - savršen! Znači li to da će biti potpuno izolirani od lokalnog stanovništva?

- Ako se igrači žele prošetati, mogu to u kampu. Međutim budemo li smatrali, u dogovoru s ljudima koji nas čuvaju, da možemo otići u selo, to ćemo učiniti. Domaćini su ljubazni i ne vidim problema, ali moramo to još razmotriti - odgovorio je Kovač, koji je pred novinare stigao u pratnji policajca za sigurnost.

Puno se priča o krađama i napadima na ljude u Brazilu, prvi dojam o Praia do Forteu jest da se radi o normalnom mjestu, po kojem možete pješke proći i noću, bez problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:43