ISPOVIJEST POLICAJCA

'Nagovarali su me da pucam Bobanu u leđa'

Policajac iz Bobanova poznatog skoka još se nada nekakvoj zadovoljštini
 Renato Brandjolica

ZAGREB - Žrtva Bobanova udarca zove se Refik Ahmetović, živi u Vogošći pored Sarajeva, ima autoškolu i nosi nadimak Boban. Za razgovor nije raspoložen, a u posljednje vrijeme počeo je i naplaćivati razgovore s novinarima. Refik je pomalo i ljut na bivšeg kapetana reprezentacije Hrvatske jer smatra da je od njega zaslužio “džeparac” zbog sporedne uloge u najpoznatijem udarcu nogom bivšeg sistema. No, Boban ne pristaje na susret.

Zanimljivo, Ahmetović je kasnije priznao kako su ga kolege nagovarale da puca u Bobana prije nego što ga je Kuže odveo u svlačionicu, no ostao je hladne glave.

Sudski spor završio u zastari

- Istina je. Kada sama se digao, tad su me moji kolege koji su bili blizu mene nagovarali da mu pucam u leđa. Da ga ubijem. Ja to nisam učinio. Nagovarali su me cijelo vrijeme dok je on tu bio na stazi. Njega je Kuže odveo prema svlačionici. Ja sam rekao: 'Ako vi hoćete pucati, imate pištolje i pucajte. Ja neću pucati', njegove su riječi.

- Protiv Bobana je bila pokrenuta kaznena prijava i ja sam dva puta bio na ročištu u Zagrebu. No, počeo je rat. U roku od pet godina nakon rata ponovno sam trebao pokrenuti tu kaznenu prijavu, ali nisam i došlo je do zastare. Nas dvojica se moramo dogovoriti. Neka mi nešto pokloni, neka mi nešto da. Do tada neću govoriti za medije, pričao je Ahmetović za Dnevni list.

Poručio je da već godinama čeka da mu Zvone Boban na neki način nadoknadi 'štetu' zbog udarca koji ga je 'plasirao' u legendu.

- Da sam tada aktivirao kaznenu prijavu dobio bih 100.000 maraka. Ma kakav sud. Možemo se naći na travnjaku gdje se sve to dogodilo, zagrlit se i ako hoće možemo napraviti i rekonstrukciju svega što se dogodilo, kazao je Ahmetović, koji se od tog događaja jednom susreo s Bobanom.

Jedan susret s Bobanom

- Sastali smo se u Maksimirskoj šumi u Zagrebu petnaest dana nakon događaja. Razgovarali smo uz kavu i sok petnaestak minuta, nismo razmijenili nijednu uvredljivu riječ, kazao je Refik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:09