NAKON ČETIRI SATA

Nadzorni odbor potvrdio: Špaco ostaje trener Hajduka i u novoj sezoni!

 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Stanko Poklepović ostaje trener Hajduka! Odlučeno je to na sastanku Nadzornog odbora Hajduka koji je u ponedjeljak potrajao puna četiri sata.

- Poklepović je svojim radom i rezultatima u proteklom razdoblju opravdao povjerenje. Špaco je zaslužio da ostane na poziciji trenera Hajduka – kazao je predsjednik kluba Joško Svaguša.

Nadzorni odbor je tako samo potvrdio mandat Pokepoviću koji je ionako imao ugovor do 30. lipnja 2011. godine.

- Poklepović je miran i može se posvetiti pripremama prve momčadi – zaključio je Svaguša.

Ideja čelnika kluba je da Poklepoviću u stožer bude priključen još jedan mlađi trener kojeg će se pripremati za budućnost. Zasad nisu željeli otkrivati ime tog trenera. Već je postojala ideja da to bude Ivica Kalinić koji obavlja funkciju sportskog direktora.

Druga važna vijest sa stanka NO je najava najstrožeg kažnjavanja kadeta Špira Peričića čiji je skrbnik Stipe Soldić udario šefa Omladinske škole Hajduka Gorana Vučevića.

- Vučeviću smo iskazali punu podršku, a želimo konačno stati na kraj ovakvim incidentima u Omladinskoj školi. Od klupskog stegovnog tijela tražit žemo najstrožu kaznu za igrača, a osobi koja je napala Vučevića zabranit ćemo pristup klubu. Učinit ću sve da zaštitim klupske zaposlenike – najavio je Svaguša koji je pokazao da je nepopustljiv iako mu je Soldić prijatelj.

Kadetu Peričiću prijeti izbacivanje iz kluba. Nadzorni odbor također je prihvatio izvještaj Gorana Vučevića i Denisa Kosora o radu Omladinske škole. Nadzorni odbor je potvrdio odluku da se Marku Livaji ponudi profesionalni ugovor na tri godine, o čemu se mladi igrač i njegovi roditelji moraju očitovati u najkraćem roku.

Svaguša je poručio da neće biti rasprodaje igrača iz prve momčadi, ali da se radi na rješavanju igrači koji su prekobrojni.

- Nismo dobili konkretne ponude za Ibričića i Strinića. U narednih 15 dana više će se znati o pojačanjima za sljedeću sezonu – rekao je Svaguša.

Hajduk je ostao bez člana uprave zaduženog za financije, tu je funkciju napustio Antonio Kardum, a klub će nastaviti funkcionirati sa dvojicom članova uprave, Svagušom i Šurjakom.

Poklepović: Stvorio sam uvjete i napravio rezultat pa promjene nisu potrebne

SPLIT - Stanko Poklepović saznao je od novinara da je ostao trener Hajduka.

- Mogli su mi samo reći da me neće, a ne moraju mi govoriti da me hoće kad već imam ugovor – rekao nam je Špaco.

- Stvorio sam uvjete, napravio sam rezultat tako da nikakve promjene nisu bile nužne. Zadovoljan sam. Sad nas čeka veliki posao. Učinit ću sve da s Hajdukom nastavim na način kako smo radili proteklih mjeseci – poručio je novi-stari trener Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:27