MALI NOGOMET

Nacional slavio u Splitu u prvoj utakmici Kupa

Nacional je u prvoj utakmici Kupa ostvario vrijednu pobjedu protiv Inera 4-2.

Nacional je krenuo u svom stilu i kroz visoki posjed lopte i pritisak prema golu domaćina pokušavao doći do početne prednosti. Inero je čekao svoje prilike iz kontranapada i opasno prijetio. Nacional je poveo preko Nenea u 19. minuti nakon potpuno izigrane obrane domaćina. Tim se rezultatom otišlo na odmor.

U nastavku Inero u 22. minuti preko Radana izjednačava na 1-1, a dvije minute kasnije Nacionalov Brazilac Nene ponovno dovodi Nacional u vodstvo od 1-2. Mreže su mirovale sve do 37. minuta kada Grdović pogađa za 1-3. Nakon toga trener Nacionala Tiago se odlučuje na riskantan potez i uvodi golmana-igrača te na taj način pokušava dotući protivnika.

U takvoj igri Nacional je potpuno izigrao obranu domaćih i preko Grdović u 39.minuti poveo 1-4. Domaćin je smanjio rezultat na 2-4 solo prodorom Radana čim su krenuli sa centra.

Uzvrat je 23. travnja u Zagrebu.

INERO – NACIONAL 2-4

Dvorana: SD Gripe

Gledatelja: 1000

Suci: Šunjić, Janošević, Gabrilo.

Strijelci: 0:1 Nene 19', 1:1 Radan 22', 1:2 Nene 24', 1:3 Grdović 37', 1:4 Grdović 39', 2:4 Radan 39'

INERO: Blagajić, Radan, Dubovac, Radolfi, Jurjević, Alfirević, Talijančić, Gudelj-Velaga, Mijatović, Duvnjak, Klarić. Trener: Renato Čupić

NACIONAL: Stojkić, Capar, Nene, Suton, Ku.Morina, Ko.Morina, Ugarković, Šimurina, Grdović, Novak, Šestić, Humar. Trener: Tiago Polido

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:05