ZAKON O SPORTU

MZOS uvažilo prijedloge Našeg Hajduka, javna rasprava do 31.05.

Otvorena je javna rasprava, započela je 30. travnja i trajat će do 31. svibnja, javna rasprava kao savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o novom Zakonu o sportu, a čiji se tekst nalazi na internetskim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Vidljivo je u tom prijedlogu da su sadržajno uključeni baš svi elementi članaka, izmjena i dopuna Zakona o sportu koji je u hitnoj proceduri iniciran od Udruge građana Naš Hajduk!

Bitno je naglasiti da hitna procedura koja je u tijeku sama po sebi ne isključuje prijedlog novog Zakona kao takvog, niti obrnuto, već dapače, pokazuje svu svrsishodnost i ispravnost sadržaja prijedloga Zakona koji je u hitnoj proceduri.

- Očekujemo brzo mišljenje Vlade kako bismo do kraja svibnja u Saboru raspravili i donijeli izmjene i dopune Zakona koji je u proceduri hitnog postupka i koji osim klubova HNS-a i SDP-a ima već podršku većeg broja zastupnika drugih stranaka, te nezavisnih koji su sve to podržali svojim potpisom – rekao nam je Srđan Gjurković.

Saborski zastupnik HNS-a iz Splita, inače je podržavatelj prijedloga Zakona kakvog je donijela Udruga Naš Hajduk te glavni inicijator prikupljanja potpisa i stavljanja novog Zakonu u hitnu saborsku proceduru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:12