'NEDAMO VARTEKS'

Mumlek zabio sa bijele točke za bod protiv Cibalije

Varazdin, 200310.Na gradskom stadionu u Varazdinu igra se 21. kolo prve HNL izmedju Varteksa (plavi) i Cibalie.Na slici: igraci Varteksa istrcali su na teren u majicama ne damo Varteks.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - U srazu s Cibalijom nogometaši Varteksa, s nešto izmijenjenim sastavom, pružili su bolju igru nego na prethodna tri susreta, bili bliži tri boda, ali na prvu pobjedu u nastavku prvenstva navijači varaždinske momčadi morat će još pričekati.

Cibalija je povela u 44. minuti golom Grgića, koji se oslobodio pratnje i snažnim udarcem s dvadesetak metara pogodio lijevi gornji kut gola Drevena. Varteks je izjednačio vrlo brzo, iz kaznenog udarca, nakon što je u svom kaznenom prostoru Lukačević neoprezno srušio Tkalčića. Sigurni realizator s bijele točke bio je Mumlek, postigavši prvi gol 'krojača' u nastavku prvenstva.

Varaždinci će žaliti za 42. minutom, kada je Glavica u šesnatercu Cibalije proigrao Mumleka, a kapetan Varteksa uspio je iz trka uputiti loptu po zemlji prema golu gostiju.

No, lopta je pogodila desnu vratnicu, od koje se odbila u polje. Što se tiče Cibalije, koja je svoju priliku čekala iz protunapada, u 17. minuti Pavličić je iz slobodnog udarca pogodio vanjski dio mreže, čak su i gostujući navijači mislili da je pogodak. U nastavku susreta Smrekar je u 71. minuti, udarcem s oko 18 metara, pogodio vratnicu već svladanog Antolovića, ali ni ovaj put lopta nije htjela u mrežu, dok je Mumlekov 'slalom' u završnici susreta zaustavio vratar Antolović.

VARTEKS - CIBALIA 1-1 (1-1)

Sudac: Marko Matoc 6,5 (Zaprešić). Pomoćnici: Ambrinac, Olujić (oba Zagreb). Strijelci: 0-1 Grgić (44), 1-1 Mumlek (45 - 11m). Žuti kartoni: Golubar, Brezovec (Varteks), Kresinger, Lukačević, Baraban (Cibalia). Crveni karton: Baraban 90., drugi žuti. Igrač utakmice: Marijan Antolović (Cibalia). Stadion: Varteks. Gledatelja: 2000.

VARTEKS: Dreven 6, Tkalčić 6,5, D. Škvorc 6, Sušac 6, Kvesić 6, Glavica 6 (od 82. Jolić), Brezovec 6,5, Balajić 6,5 (od 76. Šimek -), Golubar 6, Mumlek 6,5, Smrekar 6.

CIBALIA: Antolović 7, Tomić 6, Leutar 6, Parmaković 6, Lukačević 5,5 (od 90. Duvnjak), Grgić 6,5, Radotić 6, Mazalović 5,5, Malčić 5,5 (od 51. Baraban 5), Pavličić 6 (od 71. Bagarić), Kresinger 6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:40