ALARM U MAKSIMIRU

MOŽE LI FILHO PREVESLATI MAMIĆA? Sammir odbija novi ugovor i na ljeto odlazi iz Dinama

Već dulje iz Brazičeve blizine dolaze informacije da je prilično hladan na novi ugovor, da još uvijek razmišlja hoće li potpisati novi ugovor, da želi otići - što prije
 Drago Sopta / CROPIX

U Maksimiru vlada idila, zaboravljen je i prošlotjedni sukob Rukavine i Halilovića, ne pamtimo da je ijednog proljeća bilo tako mirno, da je ijedan trener prije Jurčića imao takvu bonacu u završnici sezone. A u srijedu je svoj 26. rođendan proslavio Sammir, koji je trenutno jedini, ali i veliki maksimirski upitnik.

Sammiru ugovor istječe na ljeto 2014. i ne produlji li ga, već na zimu može potpisati predugovor i idućeg ljeta otići bez odštete. Nakon svega što su u Dinamu uložili u njega, ne samo financijski, sigurno bi bio šok i veliki poraz da simbol jednog razdoblja ode potpuno besplatno iz kluba. Zato se u Dinamu zadnjih dana može čuti ideja da će Sammiru ponuditi novi ugovor, koji će on potpisati, a onda će ga nakon kvalifikacija za Ligu prvaka pustiti da ode. Ili da možda odigra još tu Ligu prvaka pa ode na zimu. No, čemu novi ugovor ako će Sammir otići? Pa, on jamči da Sammir ne ode besplatno, a odšteta ipak može biti viša, nego ako mu ugovor istječe idućeg ljeta. Mamić i dalje sanja 10 milijuna, ali je svjestan da bi se morao zadovoljiti s mnogo manje, vjerojatno bi u ovom trenutku i pet-šest sad bilo dosta. U Dinamu ne dvoje da će Sammir pristati na takav novi ugovor, jer Sammir je Dinamu veliki dužnik.

No, razmišlja li i Sammir jednako? Već dulje iz njegove blizine dolaze informacije da je "hladan" na novi ugovor, da još uvijek razmišlja hoće li potpisati novi ugovor, da želi otići - što prije.

Tako stoje stvari u ovom trenutku, nitko ne kaže da se "početno stanje" pregovorom i razgovorom ne može promijeniti. Uostalom, znamo da Zdravku Mamiću dosad nijedan igrač - osim onih kojih se sam želio riješiti - nije otišao bez odštete. Pa ni Badelj, koji je lani bio u sličnoj situaciji, niti Ibanez koji je ipak potpisao novi ugovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:04