IZBORENO POLUFINALE

MOURINHO NAKON PROLAZA 'Igrali smo srcem i zaslužili prolaz'; Terry: 'Znali smo što nam je činiti'

Jose Mourinho imao je puno razloga za zadovoljstvo. Chelsea je u borbenom i neizvjesnom dvoboju uspio na kraju doći do vrlo vrijedne pobjede 2-0, sasvim dovoljne za prolaz...

Portugalski stručnjak uvjeren je kako je njegova momčad na kraju zaslužila prolaz. Mourinho smatra da je PSG kažnjen zbog pokušaja branjenja prednosti.

- Isprobali smo brojne formacije na treningu i igrači su znali što trebaju činiti u svakoj situaciji. Na kraju je momčad koja se uporno branila kažnjena. Momčad koja je igrala s više srca zaslužila je prolaz.

Mourinho tvrdi kako nakon pogotka senegalskog napadača nije slavio s igračima već im je pojedinačno davao upute.

- Nisam išao kod korner zastavice slaviti s igračima nego im reći kako trebaju igrati u završnici. Igralo se još tri minute plus sudačka nadoknada, a mi smo tada igrali preriskantno. Tražio sam od Dembe Ba da igra ispred braniča, a od Fernanda Torresa da zatvori Maxwella.

- Mislim da smo od početka drugog poluvremena igrali dobro i zaslužili pogodak, upravo suprotno onome kako je PSG stajao na terenu. Imali smo loptu u svojem posjedu, ali smo jako teško probijali njihovu obranu. Isprobavali smo to s tri različita sustava ovaj tjedan na treningu i funkcioniralo je, svi su znali što im je činiti - dodao je Mourinho.

Chelsea je uspio u samoj završnici doći do drugog pogotka i osigurati prolaz protiv PSG-a. 2-0 na Stamford Bridgeu bilo je dovoljno, a John Terry tvrdi kako igrači nisu gubili glavu i znali su što im je činiti.

Demba Ba bio je junak Chelseaja. Postigao je pogodak u 87. minuti koji je Chelsea u konačnici odveo u polufinale Lige prvaka.

- Sve se dogodilo jako brzo, bio sam na zemlji, pogledao sam i lopta je već bila u golu. Napravio sam ono što moram napraviti kada dobijem priliku. Nisam imao onoliko prilika koliko bih volio ove sezone, ali sam sretan da sam večeras to iskoristio.

John Terry borio se svih 90 minuta, a osim što je u obrani odrađivao dobar posao, pokušavao je i u napadu pomoći svojim suigračima.

- Kod 1-0 smo znali da imamo šanse, bilo je vrlo važno ne primiti pogodak. Radili smo na puno različitih scenarija i ovo je bio jedan od njih. Kada je Demba Ba ušao, znali smo da moramo njega gađati i vidjeti što će se dogoditi. Postigao je sjajan pogodak i zaslužuje sve pohvale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:38