RAT S INSTITUCIJAMA

Mourinho: Možete me uhapsiti, ali izgubiti nećemo!

Inter se žalio na odluku o tri utakmice suspenzije trenera Josea Mourinha, te po dvije ‘tehnika’ Orialija i dvojice nogometaša ‘aktivnih u tunelu’, Muntarija i Cordobe
 AFP

ZAGREB - Institucije talijanskog nogometnog saveza (FIGC) ne daju da itko maltretira njihove suce, a poglavito onaj kojem je to omiljena zanimacija, gotovo način života: Jose Mourinho.

Trener Intera kažnjen je s tri utakmice nevođenja momčadi i 40.000 eura zbog gestikuliranja prema sucima koje potiče na nasilje, a posebno pantomime s rukama u lisicama.

Sportski sud je to “pročitao” kao poruku da bi suca trebalo strpati u zatvor. No, javio se Mourinhov glasonoša Eladio Parames i objasnio što je Mou htio reći:

- Možete i mene izbaciti, uhititi me i odvesti u aps, ali moja momčad neće izgubiti!

Podsjećamo, Mourinho je pobjesnio na dva, inače sasvim opravdana isključenja Samuela i Cordobe u 31. i 38. minuti, ali “prometno” je bilo i u tunelu prema svlačionicama na poluvremenu, kada su agenti FIGC-a vidjeli kako suca verbalno maltretiraju Muntari i Cambiasso te “Interov Zoki MamićGabriele Oriali. Prijavljeni su i promptno kažnjeni.

Interovom gazdi Morattiju ne sviđa se takav Mourinhov stil, no Portugalac zna da mu je ovo zadnje proljeće među “crno-plavima”. Doveden je samo da osvoji Ligu prvaka, pitanje je, dakle, samo hoće li mu presuđeno biti 16. ožujka u Londonu ili 22. svibnja u Madridu...

Mou 8 godina bez poraza kod kuće!

José Mourinho je “nulom” protiv Sampdorije povećao svoj rekord nepobjedivosti na domaćem terenu na 130 utakmica (38 s Portom, 60 s Chelseajem i 32 s Interom), u svim natjecanjima (kupovi, LP) brojka iznosi nevjerojatnih 159. Posljednji domaći poraz Mou je doživio s Portom protiv Beira Mara još 23. veljače 2002. Gotovo točno osam godina poslije, u srijedu, 24. veljače, Inter dočekuje Chelsea, s bivšim trenerom Milana Carlom Ancelottijem, kojem je San Siro nekadašnji - domaći teren. (nl)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:24