PEDRO SE PITA

Morales: Kakvi su to navijači, trebamo pomoć, a oni nam zvižde!?

Zagreb, 240310.Stadion Maksimir.Prva polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Dinama i Hajduka.Na slici: Srdjan Andric i Pedro Morales.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Ujesen, poslije 17 ligaških kola, Pedro Andres Morales Flores (25) bio je po općem sudu najbolji igrač te, dokumentirano, najbolji strijelac (13) i dodavač (8). U međuvremenu smo stigli do 27. runde, a Pedro je za nijansu pospješio samo jednu kategoriju - ima 9 asistencija, no ipak je vodeći paker, dočim su ga na listi goleadora prestigli Mandžukić i Vugrinec (14), pišu Sportske novosti.

- Nadam se da je teško razdoblje iza mene.

Komentar igara i rezultata?

- Podbacili smo u Kupu. Ali s Hajdukom je svaki put jednako - zbog napetih emocija, silnog rivaliteta, stresa i čudnog ugođaja, najmanje je nogometa. U takvim uvjetima Dinamo ne iskaže pravu vrijednost i strada. No, bit ćemo uvjerljivi prvaci, zar to nije uspjeh!?

Pitanje je retoričko, odgovor suvišan. Pedro je isukao još jedan upitnik:

- Ne razumijem tolike kritike novinara, najmanje razumijem gledatelje: zar ne bi bilo logično da nas podrže i poguraju ako se mučimo, ako ne ide onako kako bismo htjeli? Tada su zvižduci najmanje potrebni. Nigdje nisam vidio takav odnos; ako nas navijači vole, neka koji put i oproste, zajedno s njima bit ćemo čvršći, jači. Ostave li nas, kriza će biti i veća.

Suradnja s trenerom?

- Primjerna. Nema problema - podvukao je na hrvatskom.

Bi li žalio da Jurčića smijene?

- Svakako.

'Ne žurim iz Hrvatske'

Poznato je da Pedra obožavaju oba Mamića, i Zdravko i Zoran. Kakva je situacija s ugovorom?

- Došao sam 2008. Eventualno ću otići 2012. I prije, bude li to odgovaralo svima. Ne žurim iz Hrvatske, ništa mi ne manjka.

Trenutačno je procijenjen na 5 milijuna eura. Zablista li na World Cupu, potom i na europskim terenima, cijena će rasti?

- Vjerujem da ćemo opet izboriti najmanje Europsku ligu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:27