NORVEŠKA UPITNA?

MODRIĆEVA DRAMA Hrvatskog reprezentativca je nakon utakmice tresla groznica!

Svi kroničari utakmice u Španjolskoj slažu se da je Real dominirao dok je trajao hrvatski play maker, čime se je samo potvrđena njegova ogromna važnost za Ancelottievu momčad
LISBON, PORTUGAL - MAY 24: Luka Modric of Real Madrid in action during the UEFA Champions League Final between Real Madrid and Atletico de Madrid at Estadio da Luz on May 24, 2014 in Lisbon, Portugal. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
 Laurence Griffiths / Getty Images / 2014 Getty Images

Sukladno viđenom mogli bismo zaključiti , u El Classicu je pobijedila Barcelona, u dvoboju dva hrvatska igrača bolji je dojam ostavio poraženi Modrić….

Ivan Rakitić odigrao je 76 minuta prije nego je zamijenjen i unutar tog razdoblja nije ostavio dublji trag na utakmici. Pogotovo u prvom dijelu srednji red Reala je nadigrao domaće veziste, što dijelom treba zahvaliti i Baleovu pozicioniranju iza linije dva napadača te brojčanoj prednosti Reala. Igrati veznog u Barceloni, sa tri napadača (Messi, Neymar, Suarez) koji se ne trse u defenzivi, nije nimalo lako.

Osjetio je to Rakitić vrlo dobro. Puno je trčao, trudio se zatvarati prostore u defenzivi, u koje su se ubacivali madrižani i stvarali višak. Zbog velike potrošnje energije (I utakmica u tjednu sa Cityem) i brzine igre teže se upućivao u ofenzivu. Tako nije mogao dati doprinos kombinatorici Barce. Koliko je ritam bio jak dovoljno sugerira da je inače precizni Rakitić imao nekoliko olako izgubljenih lopti na svojoj polovici…

Jedan od razloga što je Real praktično dominirao do oko sat vremena je bio izvanredni Luka Modrić. Svi kroničari utakmice u Španjolskoj slažu se da je Real dominirao dok je trajao hrvatski play maker, čime se je samo potvrđena njegova ogromna važnost za Ancelottievu momčad. Iako je prije utakmice imao temperaturu i grlobolju, i pored četiri mjeseca pauze, Modrić je bio najbolji pojedinac Madrižana dok je imao snage.

Diktirao je ritam igre, vezivao linije, oduzimao dosta lopti a preciznost njegovih razigravanja vidjela se najkonkretnije u akciji kod gola, koju je inicirao tako što je okomitim dodavanjem presjekao obranu Barce i pružio lucidnom Benzemi loptu koju je ovaj fantastično petom dao Ronaldu. U posljednjih 20-ak minuta više nije imao benzina, pa se Modrić nije uspijevao uključiti u kombinatoriku, a teško je mogao pratiti i nalete domaćih, koji su u brojčanoj nadmoći dolazili u završnicu. Zato je i napravio faul za žuti karton na Messiju. Ancelotti ga je zamijenio u posljednjoj minuti, ali trebao je to učiniti još i prije. Nakon utakmice Modrića je tresla groznica i treba vidjeti u kakvom će fizičkom stanju biti pred reprezentativnu utakmicu sa Norveškom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:57