SVE JE NA NJEMU

Modrić određuje sudbinu Ancelottija i Redknappa

Produljeni vikend velikih ogleda u Engleskoj: danas Tottenham - Chelsea, a sutra Manchester United - Arsenal

ZAGREB - Posljednjega dana listopada Chelseajev stroj odrađivao je još jedan “dan u uredu”. Ivanovićev kasni gol donio im je osmu pobjedu u 11. kolu Premier lige. “Blues” je bio u poziciji na koju su naviknuli, poziciji koja im je jamčila ugodan ulazak u studeni te pripremu za prosinačko gomilanje bodova , ključno u obrani naslova prvaka.

Ancelottijev ‘know how’

Mjesec i pol poslije, nakon studenoga i 40-ak dana iz najgorih noćnih mora, Carlo Ancelotti našao se pred teško savladivom preprekom.

- Znam se nositi s ovakvom situacijom. Sa sličnim sam se problemima suočavao u Milanu 2003. godine. Nismo startali dobro, izgubili smo prvo mjesto u prvenstvu, ali smo na kraju osvojili naslov u Ligi prvaka - uvjerava Talijan.

Dok on tvrdi da ima formulu za izlazak iz krize, a njegov gazda poručuje da mu je mjesto na klupi zacementirano, iz svlačionice se emitiraju ponešto drugačiji tonovi. Kapetan John Terry poziva na galvanizaciju.

- Moramo krenuti u niz pobjeda, a ovo je najbolje vrijeme za to jer nam slijede Tottenham, United i Arsenal. Bitno je da se što prije vratimo u formu s početka sezone - istaknuo je Terry.

Prosinac istine

Sa samo pet bodova iz posljednjih šest prvenstvenih dvoboja Chelsea ulazi u svoj prosinac istine. Seriju ogleda s konkurentima za naslov prvaka otvara na White Hart Laneu, domu “trenutačno najboljeg veznjaka u Premier ligi” kako je Luku Modrića nazvao Redknappov pomoćnik Joe Jordan.

Morski pas

Pohvale na račun igre hrvatskog reprezentativca pljušte sa svih strana . Ugledni otočni dnevnik Guardian u najavi nedjeljne utakmice posvetio je duplericu epopeji s naslovom “Od račića do morskog psa: Modrić je srce Tottenhamova napretka”.

“Nije bitno tko mu je u blizini; kod Modrića je lopta na sigurnom, a nitko nije siguran što će odigrati kada je posjeduje. Mnogo češće će protivniku stvoriti paniku, nego što će odigrati ziheraški”, piše Guardianov David Hytner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:42