ZALOG ZA BUDUĆNOST

Mladi igrači razveselili Vučevića, treneru Rosenborga sviđaju se Strinić i Vukušić

Split, 111210. Prijateljska nogometna utakmica izmedju danske ekipe Rosemborga i Hajduka na stadionu Pouljudu. Na slici: Dinko Trebotic.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Bijeli su poraženi u ogledu s aktualnim prvakom Norveške Rosenborgom , u susretu koji je ponudio dva potpuno različita poluvremena. U prvom su dominirali Splićani a u drugom, kada je Vučević potpuno promijenio startnu postavu, Norvežani su bili mnogo ozbiljniji i opasniji.

- Za mene je ovo bila jako dobra utakmica, bez obzira što nije imala natjecateljski karakter. Bilo nam je važno da se nitko ne ozlijedi a rezultat je zaista sporedan. Mnogo bolje smo igrali u prvom poluvremenu nego u nastavku dvoboja - kazao je Vučević u kratkoj analizi.

Hajdukovci su u prvom dijelu istaknute pojedince imali u vrataru Kaliniću te Striniću i Trebotiću u veznoj liniji, te u Vukušiću u napadu. Kalinić je u 12. minuti skinuo slobodan udarac Mortena Moldskreda, čija je lopta u konačnici odsjela na gredi, a sedam minuta kasnije ponovno je Kalinić s norveškim igračem bio “oči u oči” i uspio je obraniti njegov udarac s tri metra. Hajdukovci su zaprijetili preko Strinića koji je u 23. minuti nanizao četvoricu suparničkih igrača, ali se spetljao pred vratima Orlunda, i norveškom vrataru samo je dodao loptu u ruke, ali Strinićeva igra dobila je pohvale trenera sa suparničke klupe.

- Jako mi se dopao vaš igrač s brojem 17 (Strinić). Vidi se da ima dobru tehniku. Osim njega istaknuo bih i brzog napadača koji nam je postigao gol - kazao je norveški trener Nils Arne Eggen.

Norvežani su izjednačili u posljednjim sekundama prvog poluvremena, a onda je u drugom Vučević na travnjak poslao poletarce poput Španjića, Boljata, Kukoča, igrače koji su jesen uglavnom promatrali na tribinama. Nova momčad Bijelih nije uspjela sačuvati ravnopravnost prvog poluvremena i Norvežani su u završnici došli do pobjede.

- Jonjić je odigrao vrlo kvalitetno, još jednom je potvrdio da je stoper za budućnost - kazao je Vučević o 19-godišnjem obrambenom igraču koji u četvrtak mijenja požutjelog Maloču u utakmici u Belgiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:03