DINAMO ILI HRVATSKA

MLADA REPREZENTACIJA OD 11 DINAMOVACA Pavlović: 'Nemam grižnju savjesti!'

Stvarno se ne moram opravdavati zbog izbora Dinamovih igrača - poručuje izbornik U-17 vrste
 Tom Dubravec / CROPIX

Ne pamti se takav slučaj, naime to da za bilo koju reprezentativnu postavu HNS-a službenu utakmicu počnu jedanaestorica iz istog kluba. Jesu ovoga utorka na kvalifikacijskom turniru za EP selekcija U-17 u Tatabanyi, kad je izbornik Luka Pavlović sučelice Kazahstancima poslao odreda igrače Dinama. Na sceni su sve do 55. od ukupno 80 minuta bili: Šemper, Hudeček, Borovec, Kalaica, Sosa, Soldo, Pasariček, Brekalo, Moro, Majić i Lovren! Usput, potonji, Davor, brat je člana Vatrenih i Liverpoola, Dejana, izvrstan krilni napadač.

Kazahstan je isprašen s 8:1, danas bi na redu trebao biti Izrael. U nedjelju je završni dvoboj s Mađarskom. U sljedeće kolo odlaze dva prvoplasirana. Po općem sudu ovo je jedan od najboljih naraštaja otkako je Hrvatska samostalna i samo ga velika nesreća može zaustaviti na putu do EP-a dogodine u Bugarskoj, odnosno SP-a u Čileu.

- Nemam grižnju savjesti i stvarno se ne moram opravdavati zbog izbora Dinamovih igrača - poručuje Pavlović.

- Dapače, žalim što je zbog ozljede otpao jedan njihov klupski suigrač, Sabolović, kao i Stanić koji je izabrao BiH u kojoj je i kapetan!

Kad je izbornik u 55. minuti mijenjao trojicu, ušao je još jedan Plavi, Zenko, umjesto Brekala. Tada su Moro i Lovren ustupili mjesta Crničkom iz Bayerna i Markoti iz Splita. Na klupi su ostali Nevistić (Osijek), Karamarko (Hajduk), Olujić (Lokomotiva) i Kotlar (Basel).

- Otpočetka bi nastupio Crnički, da se spriječen obvezama u Münchenu nije priključio kasnije. Vjerojatno i Kotlar, da je posve spreman poslije oporavljeničke faze.

Čini se da bi oni na klupi ostavili Majića i Pasaričeka. Pa bi mladih maksimirskih lavova na terenu bilo tek devet. Jedan manje no lani na sličnom turniru u Sarajevu, kad je u udarnoj formaciji “gost” bio Mrkonjić iz Osijeka...

- Na pripremama za ovo natjecanje u Svetom Martinu na Muri bili su i Delić (Hajduk), Martinaga (Slaven Belupo), Prugovečki (Maksimir) te Đurasek (Varaždin). Zaključili smo da drugi imaju prednost.

Kako kotira stasiti stoper Karamarko, usamljeni zastupnik Majstora s mora? Solidno, čim je tu, “u điru”. Nije mu prezime ni minus ni plus, stožernici smatraju da su Kalaica i Borovec bolji.

- Igraju najbolji, mene ne zanima odakle dolaze! - zaključio je Pavlović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:50