POVRATAK U HAJDUK

Miše: Dosadašnja igra nije sličila ni na što

 Nikola Vilić / Cropix

SPLIT - Ante Miše opet je trener Hajduka i opet uskače umjesto Gorana Vučevića.

Ovaj film već smo gledali na jesen 2008., prije dvadeset mjeseci, tada je Miše naslijedio šefa Vučevića da bi ostao na klupi Hajduka devet mjeseci, a sad opet uskače u "kašetu brokava" da bi priveo Hajduk u mirne vode u zadnjih pet utakmica.

Ante Miše u svojem prošlom mandatu nanizao je seriju pobjeda pa se očekuje da isti pothvat ponovi. Dobio je mandat do kraja sezone uz opciju da se ugovor može produžiti, ali to će ovisiti i o rezultatima, ali i o novoj upravi.

- Morali smo rješenje donijeti brzo, ekspresno i premostiti ovo razdoblje. Bitno je bilo imenovati naše ljude, hajdukovce, ljude koji poznaju situaciju, igrače, djelovati trenutno, ad hoc - objasnio je odluku predsjednik Hajduka Josip Grbić.

Izbor je pao na Antu Mišu i njegova prvog pomoćnika Stipu Andrijaševića (u stožeru su još Zoran Varvodić i Duje Poljak) jer su već radili u Hajduku, ne treba im vrijeme za prilagodbu.

- Očekujem da trgnu ovu momčad, da je izvuku iz letargije, da naprave od naše momčadi da konačno proigra - istaknuo je Grbić.

Kazao je kako vjeruje u Mišu i Andrijaševića i da je siguran kako neće razočarati, a složio se s tim i sportski direktor Ivica Kalinić.

Ante Miše zahvalio se na povjerenju te je kazao:

- Uvijek postoji prostor za napredak pa tako i u ovoj momčadi Hajduka. Cilj je da se igra puno bolje i da ostanemo na drugom mjestu i da osiguramo Europu. Ovo dosad nije bilo dobro. Očekujem da igramo hajdučki kao što smo igrali u prvom mandatu kad sam bio trener.

Miše vjeruje da može biti samo bolje.

- Vjerujem u ove igrače jer oni zaslužuju dres Hajduka. Da nije tako oni ne bi ni bili ovdje. Ne znam da postoji transfer lista, računam na sve igrače. Igrat će najbolji, oni koji su spremni ginuti za bijelu boju. Nisam stekao dojam da su zadnje utakmice odigrali na maksimalnom nivou. Svaku ćemo ići na pobjedu, ali ne može to nitko garantirati.

Miše kaže da vjeruje kako je bolji trener nego zadnji put kada je otišao već nakon poraza u 2. kolu prvenstva 2009/10. Nadam se da će izboriti da bude "dugoročno rješenje" za Hajduk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:36