DALEKO OD SPASA

'MIRISALO JE NA VELIKU KATASTROFU, ALI ZAGREB NEĆE ISPASTI IZ LIGE, BUDITE SIGURNI' Ćiro nakon Zadra

U Kranjčevićevoj su Zadrani propustili veliku priliku da pobjedom olakšaju borbu za ostanak. Gosti su poveli zgoditkom Mršića (62), ali je isti igrač u 85. minuti promašio kazneni udarac. Samo minutu kasnije Medić je izjednačio za Zagreb, koji je začelje prepustio Interu.

- Stvarno sam ponosan na momčad. Bez obzira na promšani penal i priliku da već sada osiguramo ostanak u ligi, ja i dalje vjerujem u svoje igrače, njihovu kvalitetu, ali i karakter. Siguran sam da ćemo se izvući iz ove situacije. Ovo je bila dobra utakmica i vrlo uzbudljiva. Ponavljam, u HNL-u ima odličnog materijala, samo treba raditi, a ne konstantno kljucati po hrvatskom nogometu – kazao je nakon dramatične utakmice trener Zadra Ferdo Milin, te nastavio:

- Nisam jedino zadovoljan reakcijom svojih igrača nakon kaznenog udarca. Klonuli smo duhom i u istoj minuti primili pogodak. To je ipak nedopustivo. Sa svime ostalim sam jako zadovoljan, zadržali smo prednost pred izravnim konkurentom za ispadanje iz lige. Gledajte, nama su već u kolovozu rekli da ćemo ispasti iz lige, meni su osobno tvrdili da neću dočekati ni 'duge rukave'. A mi šutimo, radimo i borimo se. Kao momčad se dižemo iz utakmice u utakmicu.

Miroslav Blažević ponovo se dokazao kao 'mačka sa devet života' . Sreća je i ovoga puta bila na njegovoj strani...

- Izgledalo je da ćemo doživjeti katastrofu, ail nogomet je takva akrobacija da nikada ne možete biti sigurni u konačni ishod. U konačnici smo izjednačili i imamo vrijedan bod. Mislim da smo ga i zaslužili. Bod je za nas ohrabrenje, više nismo posljednji, iako nam je Zadar ostao na četiri boda – poručio je Blažević i nastavio:

- Zagreb neće ispasti iz lige, budite sigurni. Po ovome što sam vidio moj kolega Milin je napravio momčad koja će sigurno ostati u ligi. Ali, ostat ćemo i mi.

I strateg Zagreba izdvojio je jedno ime...

- Dominik Livaković! Njemu trebamo zahvaliti što nismo poraženi, ali to mu nije prvi puta da nas spašava. Tako je, uostalom, bilo i prošli tjedan u Puli. Uz dužno poštovanje svim igračima, on je za mene junak susreta.

Zadar na koncu osvojenim bodom ostaje na željenoj prednosti pred konkurentima. No, Antonio Mršić idućih dana neće mirno spavati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:27