IBRAKADABRA

Milanu Zlatan, Barçi 40 milijuna eura i Borriello

Zlatan bi otišao, Barcelona bi ga prodala, a Milan bi ga kupio. Igračev agent tvrdi da je Guardiola jedini koji sputava posao
REFILE ADDING IBRAHIMOVIC'S FIRST NAMEBarcelona's Zlatan Ibrahimovic (L) and Carles Puyol celebrate a goal against Espanyol during their Spanish First Division Soccer League match at Nou Camp stadium in Barcelona December 12, 2009. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)
 Reuters

ZAGREB - Prijelazni rok odbrojava svoje posljednje dane, a jedna velika riba još uvijek izbjegava brojne ribiče. Udice su bačene, Milanov mamac izgleda najprimamljivije, ali vrijeme polako curi. Hoće li Zlatan Ibrahimović do kraja kolovoza napustiti Barcelonu i vratiti se u Italiju? Ako je vjerovati njegovu agentu, od posla “99,9 posto neće biti ništa”.

- Ibra je jako sretan zbog Milanova interesa, ali Pep Guardiola ga ne želi prodati - rekao je Mino Raiola i dodao da će se “Ibra morati izboriti za mjesto u najboljih 11 Barçe jer u tako velikom klubu nitko nema osigurano mjesto”.

Međutim, upravo je nesiguran status u momčadi jedan od glavnih razloga zbog kojeg bi Šveđanin htio promijeniti sredinu. U karijeri je uvijek birao klubove u kojima je bio gazda, prva špica i čovjek odluke. Njegov stil igre podrazumijeva mjesto centralnog napadača, koje je najčešće igrao u 4-3-3 (Ajax, Barcelona) ili 4-2-3-1 (Inter) sustavima. S dolaskom Davida Ville u Barcelonu, koji također pretendira na to mjesto, Ibra pada u drugi plan i očekivano je nemiran.

U Milanovoj bi momčadi Zlatan igrao naslovnu ulogu. Slijeva bi mu asistirao Ronaldinho, a desno bi bio Pato. Glavni operativac Milana Adriano Galliani spreman je na borbu za Zlatana.

- Napravit ćemo sve što možemo jer mislimo da bismo njegovim dovođenjem dobili kapitalca kakav nam nedostaje - smatra potpredsjednik Milana.

Nakon Juventusa i Intera, oblačenjem Milanova dresa Ibra bi postao članom i trećeg talijanskog diva te potvrdio etiketu teško prilagodljivog egocentrika. Hoće li mu Guardiola dopustiti da nahrani svoj ego?

Ibrahimovićevi transferi

2001. Malmö - Ajax 7.8 milijuna eura

2004. Ajax - Juventus 16 milijuna eura

2006. Juventus - Inter 24.8 milijuna eura

2009. Inter - Barcelona 46 milijuna eura

2010. Barcelona - Milan ? 40 milijuna eura

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:19