DRAMA U MAKSIMIRU

MEDICINSKI FENOMEN Musa može sve ako je bos. Čim navuče kopačke, pojavi se ogromna bol

Liječnički konzilij u Maksimiru upalio je zeleno svjetlo Fernandesu za subotnji derbi s Rijekom
 Tomislav Kristo / CROPIX

Obistinile su se želje Zorana Mamića koji je izrazio nadu da će mu se kadar malo popuniti nakon pauze zbog reprezentacije. Liječnički konzilij u Maksimiru upalio je zeleno svjetlo Junioru Fernandesu za subotnji derbi s Rijekom, dok bi Soudani trebao biti fit za kup-okršaj istih suparnika na Maksimiru sljedeći tjedan.

Nadalje, stanje s Arijanom Ademijem je sve bolje i on bi također mogao konkurirati za Rijeku, a slična situacija je i s Angelom Henriquezom. Domagoj Antolić je i dalje izvan stroja. Dobra vijest je kako se njegov povratak treninzima očekuje koncem tjedna i kapetan bi mogao biti spreman za uzvratnu utakmicu polufinala Kupa na Kantridi.

Za razliku od njega, ozljeda Marija Muse i dalje je enigma koja polako postaje medicinski fenomen. Dečko može raditi apsolutno sve tijekom treninga, ali pod uvjetom da je bos. Čim navuče kopačke, pojavi se nepodnošljiva bol u tetivama koja ga sprečava u nastupu... A Dinamo se za Rijeku priprema u ‘leru’. U ponedjeljak su dva puta trenirali u Maksimiru u kojem su ponovno gazde nakon što je reprezentacija riješila Norvešku. U utorak im je Zoran Mamić dao ‘voljno’ a do subote će imati jedan trening dnevno. Dan prije derbija igrači će spavati na stadionu dok se put Rijeke ide na dan utakmice.

No, HNL dvoboj ionako je stvar prestiža. Prave stvari se očekuju u Kupu. Na Maksimiru se igra 8. travnja, vjerojatno u 18 sati.

Uzvrat je dva tjedna kasnije u Rijeci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 09:29