ULICA SVE GLASNIJA

Medić demantira Štimčevu smjenu: Bit će trener dok god on to bude htio!

Nakon poraza u Vinkovcima nogometnom metropolom pronio se glas da je Ilija Lončarević novi gospodar svlačionice Zagreba
 Damir Glibušić / Cropix

ZAGREB - Ako je vjerovati ulici, Igor Štimac je smijenjen. Ako je vjerovati predsjedniku Zagreba, Igor Štimac vodit će “pjesnike” i iduće sezone, potpuno neovisno o rezultatu.

- Priča se kako ste sve dogovorili s Ilijom Lončarevićem. Kada ćete objaviti da je on novi trener Zagreba? - zaskočili smo Dražena Medića jutro nakon novog poraza Zagreba u Vinkovcima .

- Odakle vam to? To su gluposti. Pa koliko puta moram ponavljati da uopće ne razmišljam o smjeni Štimca - odlučan je predsjednik Zagreba koji je otišao korak dalje.

- O budućem treneru Zagreba odlučivat će upravo Igor Štimac, a mogu vam sigurno reći kako nema teorije da to bude Ilija Lonačarević.

Tom logikom Igor Štimac bi preuzeo funkciju sportskog direktora Zagreba.

- Imamo dogovor i, bez obzira na plasman, Štimac će voditi Zagreb iduće sezone. Naravno, ako on ne bude imao drugih planova. To ovisi isključivo o njemu - jasan je Medić iza kojega je teška noć. Novi poraz, ovoga puta u Vinkovcima od Cibalije, ostavio je zagrebaše u zoni ispadanja. Ipak, konkurencija nije odmakla. Izgubili su u subotu i Istra i Varteks i Inter.

- Sreća u nesreći.

Uvertira nije bila sjajna. Tanki živci Igora Štimca imali su za epilog odlazak s druženja s novinarima u Veslačkoj ulici. Kakva je situacija dva dana kasnije, provjerili smo kod predsjednika.

- A što da vam kažem? Regeneracija i rekuperacija - nasmijao se Medić, iako mu je najmanje bilo do smijeha. Spomenuli smo mu da bi možda mogao udariti igrače tamo gdje su najslabiji. Po džepu.

- Ma ne pada mi na pamet. To bi izazvalo kontraefekt. Oni su psihološki pali i na tome treba raditi.

Svakako, i to što prije, jer raspored je paklen. U iduća četiri kola Zagreb dočekuje Hajduk i Karlovac, a ide na noge Šibeniku i Dinamu.

- Nije sjajno, ali što to znači u ovoj ligi tko s kime igra?! Lokomotiva pobijedi Hajduk koji tri dana kasnije odigra u Maksimiru “nulu” s Dinamom. Nema pravila.

S koliko bi bodova Medić bio zadovoljan iz te četiri utakmice?

- Ma samo da mi se dokopati 13. mjesta na ljestvici. Samo o tome razmišljam.

Raspored:

Zagreb - Hajduk

Šibenik - Zagreb

Zagreb - Karlovac

Dinamo - Zagreb

Zagreb - Međimurje

Tablica:

.

.

.

11. Međimurje 22

12. Inter Zaprešić 21

13. Varteks 21

14. Istra 1961 20

15. Zagreb 19

16. Croatia Sesvete 11

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:40