U ČETVRTAK S CIPROM

MATEO KOVAČIĆ 'Brazil me još proganja, puno više sam očekivao od sebe i reprezentacije'

'Italija je favorit i najbolji suparnik. Ostali su ispod, ali mi ganjamo to prvo mjesto'
 Tom Dubravec / CROPIX

Reprezentacija Hrvatske u srijedu ujutro putuje u Pulu gdje će odraditi trening u večernjem terminu, a dan kasnije na Aldu Drosini će dočekati Cipar u prijateljskom ogledu. Pred novinare su u utorak istrčali Mateo Kovačić i Andrej Kramarić. Zanimljivo, nekoliko sati ranije u medije je procurila informacija kako je veznjak Intera skoro završio na Nou Campu.

- Prvi put čujem da me htjela Barcelona - kazao je Mateo Kovačić i nastavio:

- Nemam pojma o Barceloni pa nema smisla niti komentirati. Inter je smanjio proračun, orijentira se na mlađe igrače, ali ipak smo doveli nekoliko pojačanja i bit ćemo bolji nego lani - rekao je Kovačić koji je rezultat na SP-u sveo pod egidu ‘nismo to očekivali’, ali i da je skupina za Francusku prolazna.

- Italija je favorit i najbolji suparnik. Ostali su ispod, ali mi ganjamo to prvo mjesto.

Za takav cilj će Hrvati trebati malo više trčati. Barem tako tvrdi izbornik Niko Kovač koji je u analizi SP-a stigao do zaključka kako Hrvatskoj nedostaje kilometraža u nogama da bi mogli parirati najboljim reprezentacijama svijeta.

- To trebamo analizirati svi individualno. Nismo međusobno komentirali izbornikove tvrdnje, ali očigledno smo pali protiv Brazila i Meksika. Iskreno, vrtio sam film nekih utakmica u Brazilu i mogu reći da sam očekivao više od momčadi ali i od sebe. Realno, nismo bili dobri, ali stižu nove kvalifikacije - iskreno će Kovačić koji će protiv Italije zaigrati na ‘domaćem’ travnjaku.

- Lijepo će biti igrati na San Siru. Najvažnije je dobro otvoriti kvalifikacije jer s ovim talentom moramo biti bolji - zaključio je.

A priliku da debitira protiv Malte u službenoj utakmici imat će Andrej Kramarić. Topnik Rijeke našao se u odabranom društvu zahvaljujući velikoj golgeterskoj formi koja ga krasi u ovoj sezoni.

- Velika je čast i zadovoljstvo biti dio reprezentacije. Znam da se moram dokazivati, ali kao i svi drugi igrači nadam se minutaži - kaže Karamarić koji je poziv očekivao, a argumente je pronašao u odličnoj prošloj sezoni i dobrom ulasku u ovu.

- Samo da je zdravlja i sve će biti u redu.

O Italiji nije htio već je naglasio da želi ići utakmicu po utakmicu. Prvo kolo dovodi Maltu na njegov Maksimir.

- Uvijek mi je drago vratiti se na mjesto uz koje me vežu dobri i loši trenuci, ali sve je to dio nogometa. Svatko ima svoj put, ali sretan sam što ću u Maksimir stići u dresu reprezentacije - jasan je napadač Rijeke koji je unatoč glasinama ostao pod stijenama Kantride.

- Bilo je nekih kombinacija, ali nije trenutak za priču o tome. Sretan sam i zadovoljan u Rijeci i vidjet ćemo što nosi budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 01:53