NA STARIM STAZAMA

Marseille pobjedom skočio na prvo mjesto

Marseille's forward Hatem Ben Arfa (R) jubilates during the French L1 football match Marseille vs Sochaux at Velodrome stadium on April 7, 2010 in Marseille, southern France. AFP PHOTO / MICHEL GANGNE
 AFP

Nogometaši Marseillea pobjedom na svom Velodromeu 3-0 protiv Sochauxa u zaostaloj utakmici 14. kola zasjeli su na čelnu poziciju francuskog prvenstva.

Marseille nije osjetio nikakve posljedice izostanka svog kapetana i najboljeg strijelca Mamadoua Nianga, koji je dosad zabio 15 golova, a ovaj dvoboj je propustio zbog ozljede zadnje lože.

Agentinac Heinze doveo je domaćina u vodstvo već u 9. minuti pogotkom glavom nakon kornera, u 27. je Ben Arfa iz penala povećao na 2-0, a konačnih 3-0 postavio je Kone u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Zanimljivo da će se isti suparnici sastati za samo tjedan dana u sklopu regularnog, 32. kola, kada će Sochaux biti domaćin.

Marseilleu je ovo bila osma pobjeda u zadnjih 10 nastupa u Le Championnatu. U preostale dvije je remizirao. Nagrada je stigla u vidu zauzimanja prvog mjesta na ljestvici sa 59 bodova, dva više od Lyona, Montpelliera i Auxerrea, koji svi imaju utakmicu više, a tri više od aktualnog prvaka Bordeauxa, koji sada ima susret manje od Marseillea, odnosno dvije utakmice manje od ostalih spomenutih klubova.

Sochaux zauzima 14. mjesto sa 37 bodova i utakmicom manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:49