KORAK DO NASLOVA

Marseille do slavlja u sudačkoj nadoknadi

Bordeaux i Lyon remijem pogurali Marseille k naslovu
Marseille's forward Hatem Ben Arfa (R) jubilates during the French L1 football match Marseille vs Sochaux at Velodrome stadium on April 7, 2010 in Marseille, southern France. AFP PHOTO / MICHEL GANGNE
 AFP

Nogometaši Marseillea slavili su 2-1 na gostovanju kod Boulognea u sklopu 33. kola Le Championnata i tako zadržali prednost nad drugoplasiranim Auxerreom na pet bodova nastavivši kročiti ka prvom naslovu od 1992. godine.

Vodio je Marseille kod pretposljednje momčadi prvenstvene ljestvice golom Mathieua Valbuene od 44. minute, ali je domaćin izjednačio pred sam kraj utakmice, u 82. minuti, preko Jeremyja Blayaca.

Mreže su mirovale sve do sudačke nadoknade i činilo se da će Marseille pružiti priliku pratiteljima da ga malo sustignu pet kola prije kraja sezone, ali je potom branič domaćih Yoann Lachor igrao rukom u vlastitom šesnaestercu. Sudac je pokazao na 11 metara, a s bijele točke je precizan bio Taye Taiwo.

Drugoplasirani Auxerre je s lakih 4-1 kod kuće ispratio Lorient u utakmici u kojoj je gostujući sastav posljednji sučev zvižduk dočekao s dva igrača manje (isključeni Jeremy Morel u 58. i Fabien Audard u 87. minuti).

Od ostalih utakmica spomenimo tek gostujući remi Lensa Vedrana Runje kod Nice (0-0), kao i domaći remi Grenoblea Josipa Tadića protiv Sochauxa (2-2). Runje nije zaigrao za Lens zbog loma rebra, dok je Tadić cijelu utakmicu odgledao s klupe.

Nogometaši Bordeauxa i Lyona na stadionu Chaban-Delmas odigrali su derbi bez pobjednika, 2-2. Time su, pet kola prije kraja natjecanja, dodatno prokrčili put Marseilleu prema naslovu prvaka. Momčad s Velodromea trentačno ima čak devet bodova viška od trećeplasiranog Lyona, odnosno 11 više od petoplasiranog prvaka Bordeauxa, koji ima utakmiccu manje. Najbliži pratitelj Marseilleu ostaje drugoplasirani Auxerre s pet bodova zaostatka.

U reprizi četvrtfinala Lige prvaka Bordeaux je dvaput vodio dok se Lyon dvaput vraćao. Za domaće su pogotke zabili Chamakh (deseti u sezoni) i Plašil, dok su goste u igru vraćali Brazilci Ederson i Cris.

Nervozna završnica utakmice rezultirala je trima isključenjima u sudačkoj nadoknadi. U redovima Bordeauxa crvene su kartone zaslužili Tremoulinas i Jussie, a u redovima Lyona Revelierre. Tremoulinas i Revelliere najprije su se međusobno zakačili, što je izazvalo veliku gužvu na travnjaku, koja se nastavila i nakon što su obojica već otišli u tunel.

Bosansko-hercegovački vezni nogometaš gostiju, Miralem Pjanić, dobio je udarac u glavu koji ga je srušio na tlo, nakon čega je sudac Ennjimi isključio i Jussieja. Pjanić je inače odigrao cijeli tijek utakmice u redovima Lyona. Zaradio je žuti karton.

Le Championnat, 33. kolo:

Auxerre – Lorient 4-1 (Oliech 36, Jelen 38, Birsa 56, Hengbart 89 / Gameiro 82)

Boulogne – Marseille 1-2 (Blayac 83 / Valbuena 43, Taiwo 90+5-11m)

Grenoble – Sochaux 2-2 (Ljuboja 55, Matsui 62 / Ideye 27, Brechet 75)

Nice – Lens 0-0

Rennes – Nancy 0-0

Valenciennes – Le Mans 0-1 (Corchia 90+4)

Bordeaux – Lyon (21h)

Redoslijed: 1. Marseille 68, 2. Auxerre 63, 3. Lyon 58 (-1), 4. Montpellier 58 (-1), 5. Bordeaux 56 (-2)...14. Lens 39...20. Grenoble 16

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:51