EUROPSKA LIGA

MARIBOR U SEVILLI Slovenci u strahu od Ivana Rakitića: 'On nas može jednim potezom izbaciti'

Samo dva od deset predstavnika lige “petice” u podređenim su pozicijama uoči uzvratnih utakmica šesnaestine finala Europske lige.

Tottenham i Lazio jedini su među zvučnijim klubovima prije tjedan dana upisali poraz i večeras moraju nadoknaditi minus žele li nastaviti put prema Torinu.

Momčad Tima Sherwooda na White Hart Laneu mora prebrisati 0-1 protiv Strinićeva i Kalinićeva Dnjepra, dok Rimljane čeka nešto teži zadatak. Lazio je od Ludogoreca poražen istim rezultatom, ali kući, pa ga čeka vađenje u Bugarskoj.

Sherwood je zatražio drukčiji pristup nego u Ukrajini, dok je trener Dnjepra Juande Ramos iskoristio priliku da bocne svoje bivše igrače. Ramos je, naime, vodio Tottenham 2007. i 2008.

- Kad sam ja došao onamo, blizu našeg trening-kampa je bio McDonalds u kojemu su igrači boravili non-stop. Često sam ih znao nalaziti kako tamane hamburgere i piju Coca-Colu - rekao je Španjolac.

Branič Michael Dawson odgovorio je Ramosu da je izmislio tu anegdotu.

- Zanimljivo, živim blizu Chigwella, gdje je Tottenhamov kamp i nemam pojma gdje je taj McDonalds.

Tottenham ove sezone u Europi zna samo za pobjede, a Dnjepar je dvaput dosad igrao na Otoku i oba puta izgubio.

Sevilla će u ranijem terminu (19h) pokušati slomiti otpor hrabrog Maribora koji je u prvoj utakmici uspio izvući 2-2. Igrači slovenske momčadi mahom upozoravaju na opasnosti koje prijete od Ivana Rakitića, dvostrukog asistenta iz prve utakmice.

- Najviše su usavršili prekide, gdje uvijek sve ide preko Rakitića. On se tijekom igre negdje sakrije, a onda jednim potezom prelomi utakmicu ili potegne odlučujuću kontru. Ima snažan udarac i sposoban je zabiti iz bilo koje pozicije - kaže branič “vijoličastih” Mitja Viler.

Od ostalih hrvatskih predstavnika izdvajamo nastupe Vide i Vukojevića koji s kijevskim Dinamom u Valenciju ide s rezultatom 0-2 iz Nicosije te Srne i Eduarda čiji se Šahtjor u Donjeck vratio s rezultatom 1-1 protiv Viktorije Plzen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:05