NESRETNI TJEDAN

Maraton uzima žrtve, Runje i Niko na tribine

Tottenhamov vezist u ponedjeljak odlazi na operaciju gležnja, slijedi tromjesečna rehabilitacija
Tottenham Hotspur's Niko Kranjcar celebrates scoring against Stoke City during their English Premier League soccer match at The Britannia Stadium, Stoke, England, Saturday March 20, 2010. (AP Photo/Jon Super) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE (FAPL) LICENCE. CALL +44 (0) 20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP

ZAGREB - Maratonska sezona i ratovanje na više fronti u ritmu subota-srijeda-subota ovih dana isporučuju skup račun hrvatskim reprezentativcima. Za samo desetak dana iz stroja su ispali Mladen Petrić, Dario Srna, Vedran Runje, Dejan Lovren, Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar.

Najgore su u ovoj priči prošli Runje i Kranjčar koji su prošli tjedan pretrpjeli frakture i završili sezonu. Bizarno zvuči da je Vedran Runje sa slomljenim rebrom proveo 120 minuta među vratnicama u kup-dvoboju njegova Lensa s Monacom. Da je teško ozlijeđen shvatio je tek nakon utakmice. Prvi vratar nacionalne momčadi propustit će tako tri svibanjske akcije vatrenih koji igraju prijateljske utakmice s Austrijom, Walesom i Estonijom.

Premda će mu za povratak na teren trebati barem pet tjedana, Runje je još dobro prošao u usporedbi s Kranjčarom kojeg čeka tromjesečna rehabilitacija nakon što mu je dijagnosticiran lom ligamenata u gležnju. Tottenhamov vezist u ponedjeljak mora na operaciju i iz fotelje će pratiti borbu svoje momčadi koja u finišu sezone pokušava čekirati ulaznicu za Ligu prvaka.

- Znam što me čeka jer sam identičnu ozljedu zaradio na utakmici reprezentacije u Sloveniji prije dvije godine. Tada je u pitanju bio desni gležanj, a sada moram operirati ligamente na lijevoj nozi, tako da uravnotežimo stvari - kaže Kranjčar.

Dvadesetpetogodišnjak je okončao sjajnu sezonu, Daily Mail njegov transfer ocjenjuje 16. najboljom kupnjom u Premier ligi ove sezone, a na neko vrijeme iz stroja je izbačen i njegov suigrač Vedran Ćorluka. On je polufinalnu utakmicu FA kupa s Portsmouthom odigrao pod blokadom i pogoršao ozljedu gležnja, ali ipak bi trebao biti spreman za desetak dana.

Nesretni tjedan hrvatskih reprezentativaca ozljedama su začinili i Mladen Petrić, Dejan Lovren i Darijo Srna. Kapetan reprezentacije zaradio je lakši potres mozga, ali trebao bi pomoći Šahtjoru koji se u finišu sezone s vječnim suparnikom Dinamom tuče za naslov ukrajinskog prvaka. Mladen Petrić je nakon briljantne partije protiv Standarda u Liegeu na treningu ozlijedio aduktor, mišić je napuknuo i čeka ga trotjedna stanka. Na koncu, ozlijedio se i Lovren, ozljeda koljena nije teža pa će ipak konkurirati za utakmice reprezentacije u svibnju.

Zdravstveni karton

Niko Kranjčar

Ozljeda gležnja u kup

utakmici s Portsmouthom, u ponedjeljak na operaciji, čeka ga tromjesečna stanka.

Vedran Ćorluka

Obnovio ozljedu gležnja protiv Portsmoutha igrajući pod blokadom. Stanka desetak dana.

Mladen Petrić

Napuknuće aduktora na treningu, tri tjedna out.

Vedran Runje

Napuknuće rebra tijekom kup dvoboja s Monacom, sezona zaključena, pet tjedana pauze.

Dejan Lovren

Lakša ozljeda koljena u prvenstvenoj utakmici s Lilleom, vraća se za desetak dana.

Darijo Srna

Potres mozga u posljednjoj Šahtarovoj utakmici, spreman već za idući meč

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:03