ZRINJSKI - DINAMO 0-1

Mandžukić zabio nakon 3,5 mjeseca, Dinamo svladao Zrinjski

Dinamo je u prvoj utakmici priprema minimalno pobijedio mostarski Zrinjski pogotkom Marija Mandžukića u 17. minuti
Zagreb, 200809.Kvalifikacijska nogometna utakmica za ulazak u Uefinu Europsku ligu izmedju zagrebackog Dinama i skotskog Heartsa.Na slici: Mario Mandzukic.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

MOSTAR - Lijepo vrijeme, besplatan ulaz i dolazak Dinama u Mostar, formula je koja je na stadion pod Bijelim brijegom u četvrtak privukla više od deset tisuća navijača. I Zrinjski i Dinamo u jeku su priprema. Noge su olovne i teške, a svaka vježba u kojoj se koristi lopta izaziva opće veselje među igračima. Zbog takvih okolnosti pravo je iznenađenje tempo kojim su obje momčadi ušle u utakmicu.

Dinamo je poveo prekrasnim pogotkom Mandžukića u 17. minuti, kada je napadač lob-udarcem prekinuo tromjesečni golgeterski post. Zrinjski je mogao uzvratiti iz tri izgledne situacije, ali dva puta Butina, i jednom vratnica, nisu dopustili veselje domaćina.

U nastavku smo na djelu imali prilike vidjeti “modru” mladost, a kapetanska vrpca zasjela je na Barbarićevu ruku. Ritam je nešto splasnuo, a iz tog razdoblja bilježimo priliku Selimovića, ali mreža se nije zatresla. U utakmici su participirali svi igrači s Jurčićeva popisa osim rekonvalescenta Bišćana i Tomečaka te Kovača koji je na treningu u petak osjetio zadnju ložu.

- Bila je to prije svega lijepa utakmica u prekrasnom ambijentu. Od svojih igrača sam tražio kontrolu igre i posjed lopte. Nakon 25 minuta pala je koncentracija - rezime je Krune Jurčića koji je posebno istaknuo Mandžukića.

- Ušao je u proces rada i daje cijelog sebe. U potpunosti je koncentriran na rad i kao takav predstavlja naše najveće pojačanje.

ZRINJSKI – DINAMO 0-1 (0-1)

MOSTAR – Stadion pod Bijelim brijegom. Vrijeme svježe, teren mekan, neravan. Gledatelja oko 12.000. Sudac: Mirko Buljan (Mostar).

STRIJELAC: 0:1 – Mandžukić (17)

ZRINJSKI (4-1-4-1): Hadžić – Marković, Šunjić, Ivanković, M. Aničić – Musa – Selimović, Zadro, Žižović, Stojanović – Kordić (još su igrali: Melner, Sušić, J. Aničić, Zovko, Slišković, Šarac, Dragičević, Pehar, Ferenc, Barbarić, Šiljeg). Trener: Dragan Jović

DINAMO (4-4-2): Butina – Etto, Barbarić, Carlos, Ibanez – Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales – Slepička, Mandžukić (2. poluvrijeme: Vidaković - Vrsaljko, Barbarić, Cufre, Ibanez (Šitum) – Sivonjić, Calello, Mlinar, Antolić – Dodo, Kramarić). Trener: Krunoslav Jurčić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 16:37