ČISTA GLAVA?!

Mandžo prekinuo trening jer su mu poplavili nokti na nogama!

Trener Dinama počeo je s pripremama za nogometno proljeće u kojem juriša na obranu dvostruke krune
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Zimska letargija Maksimirske 128 od utorka je stvar prošlosti. Kruno Jurčić i njegovi pomoćnici Rukavina, Rak i Ibrahimović izveli su svoje pulene na premijerni trening u ovoj godini. Prije toga trener se očitao se o aktualnostima iz Maksimira koje su se zbivale tijekom odmora koje je proveo na snježnim padinama u Austriji.

- Sretan sam zbog Cufrea, Doda i mladih igrača koji su nam se pridružili. To je ono što sam htio. Motorične i brze nogometaše. Ovi dolasci su na tragu mojih želja.

Jurčić je sasvim sigurno nesretan što je ostao bez Dejana Lovrena.

- Nažalost, klub funkcionira po tom principu. Prodaješ da preživiš.

Nije Jurčić zaboravio sam sebi dodijeliti kompliment.

- Njegov transfer shvaćam i kao osobno priznanje zbog iskoraka u njegovoj igri. Otišao je u velik i kvalitetan klub koji stalno igra u Ligi prvaka.

Takva namjera se već dulje vrijeme mota po glavi Marija Mandžukića, ali loša jesenska dionica “kriva” je za slab interes.

- Neka ostane, nemam ništa protiv. Dapače. Ali, neka ostane čiste glave.

Lako za reći, malo teže provesti u djelo. Jurčićevo druženje s novinarima nije moglo proći bez pitanja o Domagoju Vidi.

- Odavno sam rekao što mislim o njemu. Svakako je dobrodošao, ali zapelo je na relaciji između klubova.

Široki kadar jamči Jurčiću bezbolan odlazak Lovrena. Barem što se tiče HNL-a.

- Na ljeto, kada krenu europski kupovi, trebat će nam još jedan stoper. Međutim, ako u srpnju želimo izgledati kao ekipa, bitno je da pojačanja dođu sada.

Ne skriva trener Dinama da su misli već okrenute trećem pretkolu Lige prvaka. Toliko su “modri” razmazili svoje navijače, ali i istrenirali vlastitu samouvjerenost, da se osvajanje domaćih trofeja smatra sasvim normalnim.

- Tempirat ćemo formu za prva kola kako bismo što prije osigurali komotniju situaciju.

Brusit će je u Međugorju i Turskoj. U planu je nekoliko utakmica. Najzvučnija krajem siječnja u Baselu, dok će u Beleku odmjeriti snage s Mikićevom Hirošimom, Clujom, Moskvom, Lechom i Teplicama. Među “novim” licima je Ivan Turina koji će do novog angažmana trenirati s Dinamom. Kvalitetni Vidaković iz Lokomotive bit će prva alternacija Butini na vratima. Veseli što su iz istog kluba povučeni Vrsaljko i Antolić, ne i Bagarić.

- Treba misliti i na Lokomotivu - završio je Jurčić i poveo igrače na trening s kojega je pola sata prije kraja odustao Mandžo. Razlog? Poplavili su mu nokti na nogama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:34