SVAGUŠA UZVRAĆA

'Mamiću, tvoje šerifovanje nećemo trpjeti!'

 Josip Supić / Cropix

Nakon Mamićevih verbalnih ekshibicija reakcija Hajduka bila je zakašnjela i traljavo izvedena. Pred novinarima su se klupski čelnici pojavili u najjačem sastavu, predsjednik Joško Svaguša, član uprave Ivica Šurjak i sportski direktor Ivica Kalinić.

- Nijednom izjavom ni postupkom nismo izazvali Mamića da se na ovakav neprimjeren način odnosi prema Hajduku. Šutjeli smo dosad, ali više ne možemo trpjeti Mamićeve ispade i njegovo šerifovanje u hrvatskom nogometu, on uzima sebi za pravo da određuje tko će igrati u reprezentaciji do toga tko će suditi. Neka Mamić šerifuje u Dinamu, a Hajduk neka ostavi na miru. U Hajduku nemam nijednog svog igrača, imam samo jedan interes, a to je interes kluba te ću učiniti sve da ga zaštitim - poručio je Svaguša.

• Kako ćete to učiniti?

- Poštenjem i dobrom igrom. Mi ne znamo za druge metode - ustvrdio je predsjednik Hajduka.

Svaguša je istaknuo da je Hajduk bio oštećen u brojnim situacijama, ali da nitko iz kluba zbog toga nije podizao galamu niti je bilo koga optuživao. No, i ta šutnja očito nije bila dovoljna Mamiću.

Kao dokaz tvrdnjama da suci griješe, ali na štetu Hajduka, na Poljudu su imali namjeru upriličiti video seansu, sa prezentacijom svih spornih trenutaka iz ove i prošle sezone, ali kako su se videoprilozi vrtjeli na minijaturnom ekranu laptopa, a ne na kinoplatnu ta ideja nije polučila željeni efekt.

- Očito je da Mamić radi pritisak, a ne znam čime je izazvan da bi se prema Hajduku odnosio na tako ružan način. Dinamo očito ne igra uvjerljivo i zato stvara atmosferu koja nikome nije potrebna -komentirao je Ivica Šurjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 00:19