AKVIZICIJA U MAKSIMIRU

MAMIĆEVO POJAČANJE IZ 'PLESA SA ZVIJEZDAMA' Dinamo angažirao plesačicu da brine o kondiciji nogometaša!

Nakon 13 godina rada s juniorima, atraktivna trenerica sada će raditi i s prvom momčadi
Zagreb, 081207.HRT, snimanje emisije Ples sa zvijezdama.Danas je ispala Nikolina Pisek i njen partner Istvan Varga, iako je ziri najmanji broj glasova dao Davoru Gobcu i Tamari Despot. Najvise glasova ponovo su osvojili Lana Jurcevic i Hrvoje Krasevac.Na slici : Davor Gobac i Tamara Despot. Foto : Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markicevic / CROPIX

Vrhunska plesačica i sudionica zabavnih spektakala “Ples sa zvijezdama” i “Zvijezde pjevaju” Tamara Despot posljednjih je 13 godina provela kao kondicijska trenerica u Dinamovoj školi za dječake do 12 godina, a koliko je njezin rad bio uspješan jasno govori činjenica da je otprije dva tjedna kao trenerica ušla u prvu momčad.

Svaku vježbu pokaže

Jedina je žena u stručnom stožeru, no igrači koji su trenutačno na pripremama u slovenskim Moravskim toplicama izvrsno su je prihvatili jer nametnula se upravo svojim autoritetom i znanjem. Nogomet je muški sport i samim time njezin je uspjeh time i veći. S Dinamovom prvom momčadi odradila je prvi tjedan priprema u Zagrebu, a nakon toga je kao pomoćnica glavnog kondicijskog trenera Ivana Štefanića otputovala za Sloveniju. Njezina je obveza zagrijavanje igrača prije treninga i utakmica istezanjem i kondicijskim vježbama, a za razliku od većine drugih trenera, svaku vježbu igračima prvo pokaže, a potom i odradi s dinamovcima do samog kraja. Prije 13 godina u Dinamo ju je doveo Romeo Jozak, tada šef nogometne škole, koji je u Tamari odmah prepoznao potencijal.

Jakov Prkic / CROPIX
Split, 190409.Mali nogometasi Dinama u kategoriji U- 8 pobjednici su medjunarodnog nogometnog turnira Prvi koraci koji se ovog vikenda odrzao u Splitu. Kako male dinamovce zvijezda showa HTV-a Ples sa Zvijezdama Tamara Despot poducava aerobik Slaven Bilic cestitao je i njoj na uspjehu.Foto : Jakov Prkic / Cropix

Slaven Bilić čestitao joj je na radu s juniorima

Osoba od povjerenja

- Tamara je uspjela u muškom svijetu, što nije nimalo lako. Biti žena u nogometu koji je muški sport prilično je teško, no ja sam godinu i pol živio u Kanadi gdje je ženski nogomet mnogo razvijeniji od muškog pa nisam imao predrasuda - prisjeća se Jozak.

Kod Tamare Despot svidjelo mu se, kaže, što je pametna, ambiciozna, predana sportu i, prije svega, što voli nogomet.

- Dobila je priliku koju nije lako dobiti u nogometnoj školi i iskoristila je. Ali, siguran sam da ulazak u prvu momčad nije Tamarin maksimum i da će ona još puno dalje dogurati - tvrdi Romeo Jozak.

Dragan Matic / CROPIX
Zagreb, 200209.HTV predstavlja novu trecu po redu sezonu zabavne emisije Zvijezde pjevaju, u kojoj se natjecu parovi sastavljeni od pjevaca i zvijezde.Tamara Despot i Ervin Baucic.Foto: Dragan Matic / CROPIX

S Ervinom Baučićem bila je u emisiji ‘Zvijezde pjevaju’

Televizijska zvijezda

Kad je došla u Dinamo, prvo je s igračima radila aerobik, a kasnije je prebačena za kondicijskog trenera, gdje je za Dinamove mlade nade osmislila vrlo inovativne vježbe s loptom. Naime, dječacima je uz vježbe puštala himne nogometnih prvenstava i tako napravila idealan spoj plesa i treniranja.

Kao vrhunska plesačica, svojevremeno i prvakinja Hrvatske u latinoameričkim i standardnim plesovima, pomaže im i u svladavanju nekih pokreta i koordinacije.

Što je jedina žena stručnog Dinamova stožera nerijetko je bila i prednost. Tako je često rješavala ljubavne probleme igrača, pomagala im savjetima i znala sve o njihovim simpatijama, a nekima je bila i instruktorica plesa uoči njihovih vjenčanja. No, diskretna kakva je nikada nije otkrila o kojim se igračima radilo.

Tijekom sudjelovanja u “Plesu sa zvijezdama” plesu je učila Nikšu Kaleba, Dubravka Šimenca, Niku Pulića, a zasigurno najosebujniji partner bio joj je pjevač Davor Gobac. Simpatična Tamara našla se i u ulozi učenika u showu “Zvijezde pjevaju” gdje joj je mentor bio Ervin Baučić.

Uz sve to, Tamara je i majka, no o njezinu privatnom životu vrlo se malo zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:42