TRENER JE SIGURAN

Mamić: Sezona je neuspješna, ali Jurčić je siguran!

Unatoč tome što nije ispunio ciljeve, Jurčić ima punu podršku sportskog direktora. Pitanje je do kada
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - I Zoki Mamić i Kruno Jurčić dijele istu strast: medijsku blokadu. Ne čitam novine, ponavljaju gotovo kao kakvu mantru. Ali, čini se, da ih netko čita za njih. I to revno s obzirom na to da obojica znaju gotovo svaki redak u citatima... Mlađi brat Mamić tako nam je rekao da imamo loše informatore jer nije bio u Rogaškoj kod brata kada se pričalo o sudbini trenera. “Mea culpa”, gospodine Mamiću, ali s obzirom na to da informacije iz kluba dolaze na kapaljku, i loš informator je dobar informator. A možda je i to dio “pokreta za Jurčića” kojem Zoran Mamić, evo, i preko novina poručuje da ostaje.

- Jurčić ostaje na svojoj funkciji, ali pred njega ćemo staviti puno zahtjeva u idućoj sezoni. Bit će teško u svakom slučaju.

Lako mu sigurno nije bilo ovih dana...

- Moj mu je savjet bio da ne čita novine. To je najlakša opcija i tko se bolje prilagodi, bit će uspješniji. S takvim se pritiskom treba znati nositi. To je život trenera Dinama.

Koji su zahtjevi u pitanju, definirat će se već idućeg tjedna.

- Nakon što potvrdimo naslov, sjest ćemo za stol i definitrati igrači kadar. Nakon toga i postaviti ciljeve.

U ovoj sezoni Jurčić je kao zadatak imao dvostruku krunu. Nije uspio.

- Sezona je neuspješna. Kup nismo osvojili, ali nije to baš tolika tragedija.

Moglo bi biti tragično ako se kiksa u nekom od pretkola, poput onog za Europsku ligu. Robert Kovač nedavno je podvukao da ovo što “modri” pružaju nije dovoljno.

- Nisam čitao, ali sam čuo. Iz te perspektive čini mi se malo kontradiktorno jer je prije nekoliko mjeseci rekao da je ovo dobra ekipa. Od tada je otišao samo Lovren, a stiglo je nekoliko igrača koji su zaoštrili konkurenciju. Iako, ponavljam, nisam čitao, pa je teško komentirati.

Dinamo je bolje izgledao najesen.

- Ozljede su jedan od uzroka, ali nikako i alibi. Činjenica je da smo tada imali teži raspored, a bolje izgledali. No, to je uvijek tako. Kada smo praktički osigurali naslov, izgubio se dio motiva.

Kakva je situacija s igračkim kadrom?

- S Kovačem ćemo načeti temu ostanka u klubu. Ako bude motiviran, naša je želja da ostane. Ista situacija je s Bišćanom koji ima još i ugovor. Ako bude zdrav, ostaje s nama.

Mandžukić je enigma koja se vuče cijelu sezonu po Maksimiru.

- Sve ovisi o njemu. Što prije shvati da je propustio desetak mjeseci karijere, to bolje za njega. Svi znamo da ovo nije bila sezona na visini. Premalo je tu bilo bljeskova. Svi očekujemo da bude perjanica Dinama, a za to što nije ostvario transfer, najviše je kriv on sam.

Eventualna pojačanja. Spominjao se “gaučos” Facundo Parra kao rješenje u napadu.

- Gledali smo tog igrača, ali mi dnevno pogledamo 20-ak DVD-a s različitim igračima.

Za Vidu ne treba takva vrsta medija.

- Puno je tu klubova ušlo u kombinacije za njega.

Zec još trči po Šubićevcu.

- Zna se koji je naš osnovni problem. Čim se pojavi Dinamo, cijene lete u nebo. Smatram da bi i Dinamo i Hajduk trebali stati s kupnjama u HNL-u na dvije godine, pa bi se tržište dovelo u red.

Lokomotiva je uvijek primarno rješenje u potrazi za “svježom krvi”.

- Apsolutno, ali teško je reći nešto konkretno prije nego što podvučemo crtu.

Hajduk je pred vratima. Prvenstvena pobjeda u Maksimiru čeka se više od dvije godine.

- Treba se trgnuti iz letargije i uspjehom zaključiti ovu sezonu.

Glazba je spremna?

- Dečki treniraju, ali s obzirom na zahtjeve, trebale bi im visinske pripreme. Ime benda ne znam, to zna gazda - završio je mlađi Mamić i odradio dio “sport”, a “glazbu”, čini se, prepustio starijem bratu. Ili, kako kaže, gazdi. Alen Lesički

Spremni smo financirati kamp na Sveticama

Peta Dinamova kruna u nizu podatak je koji izaziva respekt, kao i činjenica o velikom broju utakmica u Europi. Ipak, navijači su postali malo razmaženi i stalno se traži taj korak više.

- Na sve ovo do sada možemo biti izrazito ponosni, ali za to što traže trebaju nam pravi kamp i stadion. Pa nama su igrači izvan kontrole 21 sat dnevno.

Nacrti za kamp na Sveticama su spremni.

- Imamo gotov projekt i klub je spreman sve financirati. No, znamo kakva je situacija sa stadionom i osuđeni smo na čekanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:44