OČAJNI U NASTAVKU

MAMIĆ PROZVAO IGRAČE 'Dobra vila nam je donijela tri boda. Zadovoljan sam pobjedom, ne i načinom'

'Kad bih znao što nam se dogodilo u drugom poluvremenu vjerojatno bih bio trener boljega kluba...'
 Jure Miskovic / CROPIX

Milimetri su dijelili Zadrane od boda. Milimetri... Izvrstan udarac Weitzera završio je na desnoj vratnici, a dinamovci su širom otvorenih očiju čekali hoće li ili neće lopta unutra. Nije ušla, a nije ni u zadnjim sekundama udarac Ikića, jer se ispriječio Šimunović i glavom izbacio loptu u polje.

Zadnjih 15-ak minuta Zadar se živo kretao, igrao hrabro, prije toga i smanjio vodstvo i veoma je vjerojatno da su Zagrepčani sami sebe prekoravali što su u završnom dijelu drugoga dijela dopustili da ih Zadar raširi, da ih potisne prema Ježini.

- Vidjeli smo interesantnu utakmicu s dva različita poluvremena. U prvom smo mi dominirali, imali vodstvo, ali nismo ostvarili uvjerljivije zbog, recimo, slabosti pojedinaca. Drugo je pripalo Zadru i samo nas je dobra vila donijela do pobjede. Zadovoljan sam pobjedom, ne i načinom. Čestitam Zadru, posebno na drugom dijelu - rekao je Zoran Mamić.

Što se momčadi dogodilo tih zadnjih 30 minuta?

- Kad bih znao odmah odgovor, vjerojatno bih bio trener boljega kluba... Šalu na stranu. Primili smo gol iz auta, iz gluposti, a momčad nije dobro reagirala, povukla se, izgubili smo kompaktnost. Dogodila se i ozljeda Ademija, važnog igrača za organizaciju i čvrstoću i izgubili smo čovjeka za važne zadatke. Nismo bili loši, Zadar je bio dobar.

Pojedinci koje ste spomenuli?

- To nije za medije. Ima još do kraja 1. HNL, dvije utakmice finala Kupa, puno bodova, puno teških suparnika. Imali smo 13 zdravih, hodamo po jajima na treninzima, a neke vježbe izbjegavamo. Nije ugodno, ali što je tu je, nećemo se pretjerano žaliti. Ademi? Bolan udarac u kvadriceps, nadam se da neće biti težih posljedica.

Čop u Brazilu?

- Puno puta sam govorio, tko god bio prvi prvoligaški strijelac, zvao se ovako ili onako, zaslužuje biti među 23 igrača - zaključio je Zoran Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:39