BRILJANTNO PROLJEĆE

MAMIĆ ODUŠEVLJEN DINAMOM 'Rapsodija! Zoran i stožer sjajno rade, moćni smo...'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Rapsodija. Tako je igru Dinama protiv Rijeke opisao Zdravko Mamić. Na marginama HNS-ove konferencije na Plitvicama, maksimirski gazda nije krio oduševljenje izvedbom ‘modrih’ koji su ponovno nadigrali protivnika, a za razliku od Kantride, ovoga puta im se to vratilo kroz rezultat.

- Bili smo tehnički i trkački moćni. Jako sam zadovoljan Zoranom, njegovim stožerom i izgledom momčadi u ovom dijelu sezone. Do sada smo redovito padali na proljeće, a sada se dižemo. Mislim da su ove dvije utakmice pokazale da smo na pravom putu - poruka je Zdravka Mamića.

Utakmica sezone

A potvrdu kako je Dinamo bio pravi, pronašli smo i u svlačionici.

- Iskreno, ovo je bila najbolja utakmica Dinama u sezoni - otelo se vrataru Ježini koji se specijalizirao za kup-utakmice.

Naime, Mamić je po uzoru na lanjski Real Madrid vratarima podijelio minutažu na način da Eduardo brani u prvenstvu dok je Kup rezerviran za Ježinu.

- Malo mi nedostaju prave utakmice, ali naoružan sam strpljenjem - kazao je Ježina koji je protiv Rijeke odradio dobar posao.

Kod gola Leškovića nije mogao ništa, sve ostalo je bilo korektno. Iako, treba reći kako Rijeka i nije bila nešto posebno. Osim tih uvodnih pet, šest minuta kada su i postigli gol, sve ostalo je bilo ispod razine ‘druge najbolje momčadi Hrvatske’. Priznali su to i gosti nakon utakmice.

- S ovih 2-1 moramo biti sretni. Rezultat je jedino čime možemo biti zadovoljni jer on daje nadu za uzvrat u kojem će biti puno tenzija i nabrijane atmosfere. Ne preostaje nam ništa drugo nego da skupimo glave, pripremimo se u ova dva tjedna i pokušamo do finala. Nama je i 1-0 dovoljno - priznao je Ivan Tomečak, jedan od rijetkih gostiju, uz vratara Vargića, koji su htjeli komentirati utakmicu. Svi ostali redom su odbijali.

Neki s stilom poput Anasa Sharbinija, a neki poput Marina Leovca s gnušanjem. Zanimljivo, lijevog beka Rijeke sjećamo se iz vremena kada je s Austrijom Beč igrao na Maksimiru pa poslije utakmice, gladan medijske pažnje, sat vremena u stavu ‘pozor’ odgovarao na pitanja. Sada kada je postao reprezentativac mu je, valjda, ispod časti.

No, ionako je jedan drugi lijevi bek zaslužio svjetla pozornice. Josip Pivarić je prije dva mjeseca bio na operacijskom stolu, a samo tri dana prije Rijeke odradio prvi zajednički trening sa suigračima u Maksimiru. S obzirom na te okolnosti, u srijedu je Piva bio junak utakmice.

Finale ne može pobjeći

- Ne znam što bih rekao. Hvala Zokiju i ostalima na povjerenju. Pa ja sam u nedjelju odradio prvi trening, a imali su dovoljno vjere u mene da me gurnu u vatru u tako važnoj utakmici. Nadam se kako sam im vratio. Dao sam sve od sebe. Jedva stojim od umora - pričao je Pivarić, jedan od onih igrača koji su silno nedostajali Zokiju ovog proljeća.

Kako nije bilo niti Muse, lijeva strana se pokrivala stoperima (Taravel) i desnim bočnim (Matel). Pivarić se vratio u pravi trenutak pa možda u Dinamu dva puta promisle prije nego zgotove transfer Benita iz Benfice.

- Bili smo stvarno dobri i opravdano možemo žaliti što utakmica nije završila s nekoliko golova prednosti. Pa prvo poluvrijeme je trebalo biti 5-1 za nas. Idem u poluvremenu prema svlačionici, gledam semafor i ne vjerujem da stoji 0-1 jer nam ljudi nisu centar mogli prijeći. Ako ponovimo ovakvu igru na Kantridi, ne vidim način na koji nam finale može pobjeći - završio je euforični Pivarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:49