STIŽU AFRIKANCI

Mamić odbio ganskog Messija jer vjeruje Sammiru

Dinamo kupuje obrambenog igrača koji se u listopadu na SP-u do 20 godina okitio naslovom prvaka svijeta
Zagreb, 051109. Stadion Maksimir.Nogometna utakmica Europske lige, skupine A, 4. kolo izmedju Dinama i nizozemskog Ajaxa.Na slici: Sammir i Eyong Enoh.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - U Maksimiru je zavladala apatija. Izvršni dopredsjednik se povukao u sebe, mobitel je isključen, a u klubu “hodaju po jajima”. Tišina caruje u trenucima dok je u Maksimirsku 128 stigla peta kruna u nizu. Nije nam namjera ulaziti u analize takvog psihotičnog stanja pa nismo ni inizistirali probiti bedem šutnje.

I dok Maminjo glavinja, stadion se ruši, navijači mlate policiju, a policija običan puk, Dinamova igra izgleda poput raštimanog orkestra, i raja traži nečiju glavu. Umjesto imena novog trenera, čini se da elita iz Maksimirske ima asa u rukavu... Točnije dva asa. I to ne iz Južne Amerike. Po sreću su otišli na drugi kontinent. Ovaj put u Afriku.

- Dovodim sljedeći tjedan u Dinamo dva mlada reprezentativca Gane - ispalio je Mirsad Kerić, Fifin menadžer koji je očito dogovorio sve detalje sa Zdravkom Mamićem.

- Nećemo o imenima, ali radi se o lijevokrilnom napadaču i obrambenom nogometašu. Obojicu sam gledao na djelu u tri utakmice, a moji ljudi ih prate već tri mjeseca. Siguran sam da je riječ o sjajnoj prilici za Dinamo i u načelu smo se dogovorili. Upravo sređujemo njihove formalnosti oko viza.

Ovaj obrambeni u Maksimir će stići s aureolom najboljeg na svijetu. Naime, bio je dio izabrane vrste do 20 godina koja je u listopadu prošle godine pobijedila u finalu SP-a Brazil i okitila se naslovom prvaka svijeta.

- Nisu skupi. Ne koštaju više od ovih Južnoamerikanaca koji su posljednjih godina dolazili u Maksimir - otkriva Kerić, koji je bio blizu dogovora da u Dinamo smjesti Franka Acheamponga, veznjaka koji u svojoj zemlji nosi nadimak ganski Messi.

- Taj je strašan. Traže ga PSG, Marseille i Basel. Nema još 17 godina, a u 13 utakmica kao vezni igrač zabio je 9 pogodaka i drugi je strijelac lige.

Statistika svakako intigrira, a zašto je puklo na relaciji s Dinamom, Kerić je otkrio u nastavku:

- Mamić želi čiste papire, a njegov vlasnik se ne želi odreći prava koja posjeduje. On bi ga radije dao Dinamu na posudbu jer zna kako je ovo sjajan izlog. Međutim, politika Dinama je da nema posudbe i mi to poštujemo. Uostalom, Zdravko mi je rekao da na toj poziciji ima Sammira - završio je Kerić koji s Gancima stiže u Zagreb sljedećeg tjedna.

Sve izvjesniji odlazak Bišćana i Kovača

Šimić je stigao u Dinamo. Barbarić je opravdao povjerenje i pred njim je velika karijera, dok je Bagarić dokazao u Lokomotivi kako je stoper za Dinamo i bio bi grijeh ne povući ga u Maksimir. Tu je i Cufre, a priliku će vrebati i mladi Komorski. Ako se na sve to nadoveže priča o Gancu, sasvim je izvjesno da su Kovač i Bišćan bivši.

Prvom je ionako ugovor istekao, a s Bišćanom bi se tek trebali dogovoriti uvjeti raskida, s obzirom na to da ima još godinu dana važeći ugovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:59