IO O BUDUĆNOSTI DINAMA

Mamić: Nisam optimist kada je u pitanju stadion!

Nakon sjednice IO-a sudbina stadiona ostala je i dalje u zraku
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Kaj ste stvarno mislili da će doći? - dočekao nas je Miroslav Rožić, gradski skupštinar i član IO Dinama na ulazu u klub. Da tražimo Bandića shvatio je dok smo među ergelom skupocjenih automobila pokušavali odgonetnuti koji pripada gradonačelniku.

Iako je prvi čovjek grada zakasnio, na kraju je ipak pronašao put do Maksimirske 128 i najružnijeg stadiona u ovom djelu Europe. Bez ikakve konkurencije.

- Poštujem proceduru. Imate Adu Kožula, on će vam sve reći - bio je dribling gradonačelnika prije nego je otišao sa stadiona. O čem se pričalo na sjednici malo kasnije nam je otkrio Zdravko Mamić.

- O proslavi 100 godina kluba i o stadionu.

Obje teme ostale su visjeti u zraku i nakon mitinga.

- Nemamo dva milijuna eura da dovedemo Barcelonu ili Real, ali imamo klauzule u ugovorima oko transfera naših igrača oko dolaska Tottenhama, Arsenala, Citya ili Lyona.

Toliko o proslavi. Važnije od toga svakako je pitanje stadiona.

- Grad i tvrtka Alpina Bau u dogledno bi vrijeme trebali iznijeti konkretne podatke o stadionu - rekao je Mamić, a pojam dogledno vrijeme po procjeni izvršnog dopredsjednika je desetak dana.

- Dinamu su ruke vezane. Nismo vlasnici stadiona već korisnici i ovisimo isključivo o volji Grada i njegove skupštine. To je njihov objekt i njihovo vlasništvo.

Znači, izvjesno je da bi Dinamo iduće sezone mogao biti domaćin van Zagreba.

- O tome nismo pričali. Tek neslužbeno, između redaka.

Koliko je zapravo blizu konkretna odluka o početku gradnje stadiona u Maksimiru postalo je jasno iz iduće Mamićeve rečenice:

- Nisam optimist.

Kada Zdravko Mamić, inače mjerna jedinica za optimizam, prizna da nije optimist, onda znači da će još puno Save proteži dok Zagrepčani dobiju normalan stadion.

Dinamo je ostao bez trofeja u Kupu.

- Nismo se dotakli te teme.

Vjerojatno se čeka kraj prvenstva pa da se podvuče crta. Zato su se dotakli financijske krvne slike Dinama.

- Suštinsko je pitanje kako ćemo preživjeti. Pa hrvatski sport gotovo da više ne postoji, a nogomet je najžilaviji dio tog tkiva. Možete pričati i pisati što hoćete, ali najzdravije smo tkivo ovog društva - zaključio je Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:30