MODRI STIGLI U ZAGREB

MAMIĆ NAKON TURSKE 'Cleyton nije spreman, ali koristit ću ga u Puli, Halilović je blizu prvih 11'

'Trebalo je to završiti sa Sammirom. Nismo se htjeli inatiti i svađati. Želim mu svu sreću...'
 Damir Krajac / CROPIX

Ugodnih 15-ak stupnjeva u Turskoj Dinamo je zamijenio kišom i ledom pod Sljemenom. No, nakon dva tjedna priprema u Beleku povratak u Zagreb izmamio je osmijeh na lica ‘modre’ ekspedicije.

- Napravili smo puno dobrih treninga. Veseli što se ozlijeđeni igrači polako vraćaju, a veliki dobitak su mladići koji su proveli pripreme s nama - kazao je Zoran Mamić nakon povratka te otkrio kako Brazilac Cleyton nije stigao s njima u Zagreb. Otišao je u Atenu po stvari i trebao bi se već u ponedjeljak priključiti suigračima.

Pustili ga bez odštete

- Nije u optimalnom fizičkom stanju, ali iskustvom, karakterom i kvalitetom je pokazao da se radi o vrhunskom igraču kojeg ću koristiti već u Puli - tvrdi trener Dinama.

U proljeće se prvi put nakon šest godina kreće bez Sammira koji karijeru nastavlja u Getafeu. U Dinamu su mu ipak izašli u susret i pustili ga bez odštete u Primeru.

- Trebalo je to završiti. Nismo se htjeli inatiti i svađati. Želim mu svu sreću, ali da pokaže svoj talent, morat će ispraviti stil života kojim je ovdje povremeno živio - rekao je Mamić i zaboravio da mu je netko taj stil života odobravao. Kako bilo, s “modrima” ostaje Joe Šimunić. Barem do ljeta.

Šimunić treba Dinamu

- Malo mu teže padaju pripreme s obzirom na godine, ali kako je vrijeme odmicalo, bio je sve bolji i bolji. Takav Joe je značajan za Dinamo - smatra Mamić.

Najbolji dojam na pripremama ostavili su Antolić i Čop. A to je nešto što je nedostajalo Rukavini.

- Zato i nije s nama.

I Alen Halilović je bio dobar u Beleku.

- Odlično je radio. Pokazao je puno mogućnosti i u najužem je krugu kandidata za prvi sastav.*

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:07