'KO NAS BRE ZAVADI

Mamić: Na SP-u ću navijati za Srbiju!

Nakon što je prije neki dan opet iskazao želju za osnivanjem regionalne lige, Zdravko Mamić ponovno se našao u centru medijske pažnje na prostorima bivše države
 Nenad Dugi / Cropix

Izgleda kako je za Dinamovog izvršnog dopredsjednika veljača idealan mjesec za slatkorječivost prema istočnim susjedima. Podsjetimo, prije godinu dana Mamić se u razgovoru s beogradskim kolegama pohvalio kako zna sve pjesme Zvezde i Partizana te kako je Jugoslavija bila predivna zemlja.

U najnovijem intervjuu srbijanskim medijima, točnije Kuriru, Dinamov 'šerif' nije odustao od svoje retorike. Mamić je izrazio zadovoljstvo zbog plasmana Srbije i Slovenije na Svjetsko prvenstvo, a izbornika srbijanske reprezentacije nahvalio je na sva usta.

- Antića ne poznajem, iako je Dinamo u Ligi prvaka igrao protiv Atletico Madrida kad ga je on vodio. Ipak, znam da je u pitanju trenerski velikan i mislim da on na ovom Svjetskom prvenstvu može napraviti čudo. Srbija je do sada imala daleko bolje igrače nego što su bili rezultati, a smatram da vam je nedostajao kult reprezentacije, kao što ga ima Hrvatska. Vidim da se to promijenilo i da polako dolazi na svoje mjesto - kaže 'Maminjo'.

U nastavku je Mamić pružio podršku našim susjedima iz čega je Kurir i izvukao naslov teksta 'Navijat ću za Srbiju'.

- Znam da ima mnogo onih koji će mi iz niskih pobuda to zamjeriti, ali, uprkos njima, ja ću vam držati palčeve u Južnoj Africi. U Srbiji imam mnogo prijatelja s kojima se čujem i s kojima sam u odličnim odnosima!

Naravno, u razgovoru su se dotakli i ideje osnutka 'Jugo' lige pod krinkom regionalnog natjecanja.

- Još prije pet godina bio sam začetnik te ideje, ali su ekstremni pojedinci to iskoristili da bi me prikazali kao jugonostalgičara i protivnika Hrvatske. Smatram da u tom trenutku ta priča nije dovoljno razmatrana među klubovima. Mi smo se trebali dogovoriti i države dovesti pred svršen čin. Upravo zbog toga mislim da su klubovi jedini krivci, odnosno ljudi koji sjede u tim klubovima. Države sa prostora bivše Jugoslavije međusobno surađuju u privredi, kulturi, glazbi, a samo mi u nogometu stojimo. Nogomet nam propada, a mi ne radimo ništa. Zbog toga mislim da smo glupi, nesposobni i primitivni - kritičan je Mamić i naglašava kako je pitanje sigurnosti vezano uz državu, a ne klubove.

- Smatram da je ta liga i više nego realna. Sigurnost tih susreta trebala bi biti prepuštena državi, a možda jedan od prijedloga može biti onaj po kojem navijači godinu ili dvije dana ne bi išli na gostujuće utakmice. Potrebno je poboljšati infrastrukturu, a uvjeren sam da će i od TV prava doći značajan dio prihoda. Dinamo u ovom trenutku ima budžet od 15 milijuna eura, od čega nam Grad Zagreb daje pet milijuna, ali mi tu sumu u narednih nekoliko godina moramo prepoloviti - završava Mamić svoje najnovije izlaganje za srbijanske medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:57