'MARKOVIĆ KRIV ZA SVE'

Mamić: Imamo najveću i najlošiju ligu s obzirom na dohodak

Liga 16 Mamića je bacila u depresiju, a nogometnu vladu prozvao je mediokritetima
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Sjednica IO HNS-a prošla je bez Zdravka Mamića. Svojim markiranjem poslao je poruku Markoviću, Srebriću i ostatku nogometne vlade. A za one koji ne znaju čitati između redaka pobrinuo se malo kasnije u Maksimiru:

- Vlatko Marković i IO HNS-a krivi su za sve. Svrha je postala biti predsjednik, tajnik i reprezentacija. Odmah trebaju ukinuti Udrugu prvoligaša i vratiti HNL pod svoje okrilje. Zašto? Zato što klubovi zbog egoizma rade u korist svoje štete.

Bio je to Mamićev prst u oko Rusanovoj. Nimalo praznično raspoloženje Zdravku Mamiću nije mogla popraviti ni sjajna trening partija “modrih” na Hitrec - Kacijanu.

- Ja želim smanjenje lige jer je to jedini izlaz za hrvatski nogomet i na kraju ispadam najveća budala. A razni mediokriteti ispadaju pametni ljudi - nastavio je.

Priča je jasna. Medić i Perković su se u ZNS-u izjasnili kao protivnici smanjenja lige, a kada njegov matični savez ne može progurati ideju o Ligi 12, onda je izvjesno kako Mamić ne vidi smisao lobiranja među drugim savezima.

- Mi smo zemlja koja ima najveću ligu u odnosu na broj stanovnika i bruto nacionalni dohodak. I najgoru. Pa nije mi jasno kako ne vide da je to put u propast. Zapravo, logično mi je da Perković bude za Ligu 16 jer zna da će Dragovoljac teško u Ligu 12. No, jesmo li mi tu zbog svojih klubova ili boljitka hrvatskog nogometa ? - upitao je za mnoge tek retoričko pitanje. Očito je puno stvari na meniju ZNS-a, a ništa se ne radi.

- Nikada se nismo dotakli pravih problema u nogometu, već samo svojih klubova. Što je sa formatom “proljeće-jesen”? Što sa činjenicom da od prosinca do svibnja odigramo samo 13 utakmica? Dinamo ulaže 8 milijuna kuna da dovede stadion u red što se tiče sigurnosti, a nemamo kome prodati svoj proizvod. Očito je geslo svih njih “važno je sudjelovati”.

A izvjesno je da Mamić više ne želi sudjelovati pa se pozdravio s funkcijom predsjednika ZNS-a. Znači li to da izlazi i iz IO HNS-a, pitali smo ga

- Za tvoju informaciju, izlazim iz nogometa - otelo mu se.

Unatoč inzistiranju da nam pojasni, nije imao namjeru.

Tek trenutak gnjeva, "dribling" koji je već nekoliko puta prodao, istina ili još jedna retorika - ostaje da vidimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:57