PORAZ NA KANTRIDI

MAMIĆ 'Dao bih obje ruke i noge za Rijekinu atmosferu, ali ni jedan njihov igrač ne može igrati u Dinamu'

 Srdjan Vrancic / CROPIX

Zdravko Mamić nije bio nezadovoljan, niti ljutit i tužan. Prvo je ušao u svlačionicu, ali ne da bi kudio, već da bi pohvalio svoje igrače, ali i sve aktere finala. Onda je objavio - pobjedu nogometa.

- Sretan sam i impresioniran još jednom velikom pobjedom nogometa i nogometaša, ovo je još jedan dokaz da se u nogometu događa toliko dobrih stvari i kad bi barem svi u Hrvatskoj bili kao nogometaši i nogometni radnici. Bilo je to kao u jednoj bajci - kazao je Mamić, koji nije bio nezadovoljan ni time što je njegova momčad izgubila trofej.

- Ne mogu smatrati neuspjehom kad izgubimo od bolje momčadi, Rijeka je to bila u obje utakmice i sasvim zasluženo slavila. Ni Dinamo nije igrao loše, bio je dobar, nedostajali su samo golovi. Bilo je to 90 minuta gušta, stvarno za uživanje svih, u odličnom ambijentu. Drago mi je da je Rijeka napravila odličan posao ove sezone.

Pohvalio je i svoje igrače. - Znate u kakvoj smo mi situaciji ovoga proljeća, ušli smo u rizik i već na zimu krenuli u selekciju, zahvalili se nekim igračima. Imali smo puno ozljeda, nesreće i pehova, igrači su herojski izdržali ovo proljeće, ja im na tome čestitam.

Najavio je i sljedeće poteze uprave, novo jačanje Dinama.

- Dobar dio imena igrača koji se spominje u medijima nisu točna, ali istina je da smo pogledali oko 240 igrača. Radimo na jačanju momčadi, bit će to jedan miks mladih igrača koji neće biti odmah pojačanje već ulaganje u budućnost i igrača koji bi odmah trebali biti pojačanje. Vjerojatno ćemo zaviriti i u dvorište Lokomotive, konkretno mislim na Pjacu, ali znajte da nije danas lako dovesti igrače, u vrijeme kad postoji internet, zna se da imamo problema s atmosferom... Dao bih ruke i noge da imamo i mi sjajnu atmosferu, nadam se nekom Božjem proviđenju da će to nestati - rekao je Zdravko Mamić, koji ne žali što Tomečak, Kramarić i ostali igraju tako dobro u Rijeci.

- Ne, nije mi žao, bila je to zajednička odluka. Drago mi je da igraju dobro u Rijeci, ali Dinamo ima najbolju momčad i dalje tvrdim da nijedan igrač Rijeke ne bi mogao igrati u Dinamu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:32