NIJE SVADLJIV TIP, ALI...

MAMIĆ BIJESAN NA IBRIČIĆA 'Poruka svim slobodnim igračima - slobodno se pozovite na Dinamo!'

 Ranko Šuvar/CROPIX

Zoran Mamić kaže da se Dinamo posebno nije pripremao za današnji sraz na Kantridi, već za sve oglede koji ga čekaju u ovom dijelu sezone. Ali to nije traženje alibija.

- Ne treba bježati od trofeja. Mi ga želimo, on je vrijedan, dat ćemo sve od sebe što možemo u ovom trenutku da ga donesemo u naše vitrine. Igrat će oni za koje u ovom trenutku mislimo da su najbolji i najspremniji.

Pričao je kako je Soudani u jako dobrom stanju, ali da će ga ipak odmoriti.

- Postigao je sjajan rezultat na Svjetskom prvenstvu, igrao je u osmini finala, u sjajnom je raspoloženju. S druge strane, nije imao ljetnu stanku, to mu nedostaje. Ali on je profesionalac, nismo si mogli dopustiti da tako bitan igrač za našu momčad bude duže odsutan. Zato se i vratio u dogovoreno vrijeme, priključio se treninzima koji će biti prilagođen s obzirom na činjenicu da nije imao stanku, te prema naporima koje je imao na Mundialu.

O Rijeci je kao i obično govorio u superlativima.

- Riječani su u finalu Kupa pokazali da su kvalitetni, dobri, kompaktni, da imaju jako velik fond kvalitetnih igrača. To nam je još jedan motiv više da im se revanširamo za poraz u Kupu. Za nas je dobro da imamo kvalitetnog suparnika, daj Bože da u Hrvatskoj ima više takvih momčadi. To bi nas tjeralo na jače i bolje prezentacije.

Na pitanje što se može očekivati od Rijeke u odnosu na prošlu sezonu, Mamić je kazao:

- To biste trebali pitati ljude iz Rijeke. Međutim, očekujem jakog suparnika, momčad koja će biti u vrhu hrvatskog nogometa. Koliko će biti dobri i kvalitetni? To je teško kazati jer ne znam kakve su kvalitete njihovi novi igrači, kako su se prilagodili i trenirali. Bilo bi suludo prognozirati. Pokazat će vrijeme i travnjak.

Glavno pitanje za Mamića je: kad se nada optimalnoj formi svoje momčadi?

- Želio bih da smo “jučer” već u optimalnoj formi. Naravno da to nije jednostavno, dečki se moraju upoznati, vidjeti kako tko reagira, kakve tko ima kvalitete... Za sada sve izgleda dobro, na treninzima fino funkcioniraju, brzo se prilagođavaju, mnogo smo s njima razgovarali, prenijeli smo im naše zahtjeve igre, pojedinačno i grupno. Ne trebamo biti danas u top formi, uskoro svakako da. Naš cilj je da u kontinuitetu budemo u što boljoj formi.

Na kraju je kazao i ovo:

- Nisam svadljiv tip, ali ne mogu izdržati. Poručujem svim igračima koji traže angažmane i imaju pregovore s nekim klubovima da se slobodno mogu pozvati na Dinamo!

Mislite li na Senijada Ibričića koji je kazao da ste ga zvali u Dinamo?

- Između ostalih, da!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 01:25