BEZ KEITE NA VATRENE

MALI OSAKAĆEN Rezerve oduševljene: 'Jedva čekamo igrati protiv Modrića i Mandže'

Na okupljanje u Francuskoj izbornik je pozvao 26 igrača, no u kadru ih je ostalo samo 19
 AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Henryku Kasperczaku nije lako. Mali je u Slavoniju stigao igrački osakaćen. Na okupljanje 21. svibnja u Francuskoj pozvao je 26 igrača, no u kadru ih je ostalo samo 19. Les Aigles, Orlovi, bit će bez svog kapetana Seydoua Keite, koji je suigrače iz domovine napustio zbog ozljede koljena. Ni u najjačem sastavu Mali nije svjetska sila, ali u Osijeku će biti dodatno oslabljen. Poljski trener Kasperczak reprezentaciju je preuzeo 1. siječnja ove godine i napravio dosta promjena u kadru u odnosu na kvalifikacije za SP u kojima Mali nije uopće bio loš. U skupini koju je na kraju osvojio Alžir bio je u igri do posljednjeg kola kada je na svom travnjaku kiksao protiv Benina. U momčadi više nema Modiba Maige iz QPR-a, nema ni Yacoube Sylle iz Aston Ville.

Prošle nedjelje nisu se proslavili, pokraj Pariza u Colombesu izgubili su od Gvineje sa 2:1.

- Nismo igrali dobro, ali smo sada u boljoj poziciji jer smo imali više vremena za pripremu. Imamo velikih problema s izostancima, dosta smo izmijenili momčad i sada moramo raditi kako bismo se digli i pojedinačno i kolektivno. Očekujem da ćemo protiv Hrvatske biti bolji nego što smo bili protiv Gvineje - kazao je Kasperczak.

Znaju Malijci što ih čeka u Osijeku.

- Najvažnije je da ne ponavljamo pogreške koje smo radili protiv Gvineje. Hrvatska je vrlo dobra europska reprezentacija i jedna od najboljih na svijetu. Bit će to veliki test za nas. Imamo veliki motiv jer igramo protiv momčadi za koju igraju Modrić i Mandžukić. Uvjeravam vas da će nam pristup biti na pravoj razini, imamo želju napraviti dobar rezultat - naglasio je zamjenik kapetana Fousseni Diawara, inače član francuskog drugoligaša Toursa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:12