KLINCI BRILJIRALI

MAKSIMIRSKA BUDUĆNOST Tin Jedvaj i Jozo Šimunović oduševili na pripremama

Ako će netko pamtiti početak ove godine i ako netko može ispričati kako izgleda kad ti se život promijeni u nekoliko minuta onda je to mladi stoper Tin Jedvaj (17). Bio je na kampu mladih selekcija u Umagu, kad mu je prišao Romeo Jozak, šef Dinamove škole i kazao:

- Ideš s prvom momčadi sutra u Tursku, imaš 20 minuta da pospremiš stvari i krećeš!

Vjerojatno se osjećao kao da je u Big Brotheru, ali nije se dao smesti. Odmah je zatvorio kofer i pravac Zagreb, već drugi dan bio je u avionu za Istanbul i Antalyju, odradio je svoje prve seniorske treninge i prve minute za Modre u prijateljskim susretima.

- Mislio sam da je to sve nekako dručije, da su svi ti igrači puno ozbiljniji od nas klinaca, ali onda vidiš da su i oni normalni, da možeš sa svima pričati bez problema - govorio još uvijek pomalo sramežljivi Jedvaj.

- Super je čuti kad me hvale, baš lijepo. Posudba? Ne znam, nije moje da pričam o tome što će biti. Kao ni o minutama u HNL-u, već je ovo što sam tu veliki doseg.

Krenuo je iz Zagreba, kao zadnji vezni sa sedam godina, već sa 10 se preselio u Maksimir.

- Sad sam stoper, a uz tatu sam naučio živjeti život nogometnog profesionalca. Neću se promijeniti, nije me 'okrenulo’ što se sve tako brzo odvilo. To mi govore i prijatelji, da se ne promijenim prema njima, da i dalje imam vremena za njih. Bez brige, ostat ću isti - smije se Tin, koji ne krije da su mu, uz Joea Šimunića, uzori...

- ... Thiago Silva i Puyol! A uz Dinamo navijam za Barcelonu.

Da, Puyol uzor, Barcelona omiljeni klub. Nije čudno da neki već njega i Jozu Šimunovića u šali nazivaju Dinamovim 'Puyolom’ i 'Piqueom’.

- Ha-ha, može se tako reći...

Ne treba im, naravno, stavljati pritisak da moraju dostići takve svjetske klase, ali svakako dobro zvuči. Šimunović je viši, Jedvaj niži.

- Odlike su mi brzina i skok, da, to bih istaknuo.

Istaknut će i trećeg člana 'zlatne obrane budućnosti’.

- Tu je i Čalušić, također odličan. Nas trojica zajedno rastemo i radimo, vjerujem da ćemo svi imati budućnost u Dinamu. Nema među nama podmetanja, ne uklizavamo si, ha-ha, ima vremena i mjesta za svu trojicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:18