SUSPENDIRALA GA UEFA

Mahač Šetka osumnjičen za kontakte s mafijom!

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić potvrdio je da je Uefa suspendirala Bebekova pomoćnika koji zbog toga nije sudio euroligašku utakmicu Ajaxa i Juventusa
 Joško Šupić / Cropix

ZAGREB - U petak nam je stigao Uefin dopis u kojem stoji da je Tomislav Šetka suspendiran. Riječ je o kratkoj i sažetoj obavijesti u kojoj nema pojašnjenja za što se sumnjiči našeg suca, očekujemo da će nam Uefa u ponedjeljak ili utorak poslati opširniji dokument, potvrdio je HNS-ov glavni tajnik Zorislav Srebrić vijest o suspenziji Bebekova pomoćnika.

Đakovački mahač i asistent Ivana Bebeka propustio je u četvrtak euroligaški dvoboj Ajaxa i Juventusa, umjesto njega riječkom sucu je asistirao Željko Grgec iz Bistre. Premda Srebrić uvjerava kako je tek u petak dobio službenu Uefinu depešu, postoje i drukčija (logična) tumačenja da je HNS već neko vrijeme raspolagao informacijom o inkriminaciji hrvatskog suca, ali je bježao od afere. Zato je u prvi tren Šetkin izostanak s utakmice u Amsterdamu opravdavan navodnim zdravstvenim problemima.

Neslužbeno, Uefa hrvatskog suca sumnjiči za kontakte s kladioničarskom mafijom, preciznije s klanom notorne braće Šapina. Srebrić nije mogao potvrditi da je posrijedi nastavak istrage tužiteljstva iz Bochuma, koje raspolaže debelim dosjeom o mafijaškoj režiji nogometnih utakmica.

- Je li riječ o optužnici bochumske policije ili o nečemu na rubu događaja, to tek trebamo saznati. Govori se da je viđen kako sjedi u društvu “nekih ljudi” - dodao je Srebrić.

Tomislava Šetku u subotu nismo uspjeli kontaktirati, njegov mobitel je bio isključen, a na kućnoj adresi objašnjeno nam je da nije kod kuće. Ivan Bebek, koji bi prema logici stvari morao znati nešto o slučaju koji zaudara na aferu, branio se argumentom da je tek došao s treninga i nije pročitao novine. Odbio je komentirati i hipotezu da ga je Šetkin imidž možda koštao mjesta na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

- Bilo bi neozbiljno da ja govorim o tome - rekao je Bebek.

Kako će se dalje razvijati događaji, nemoguće je predvidjeti. Uefa i bochumsko tužiteljstvo su, podsjetimo, prilikom izbijanja afere s kladioničarskom mafijom u glavnoj ulozi licitirali s četrnaest sumnjivih utakmica 1. HNL, ali do današnjeg dana nisu ponudili niti jedan uvjerljiv dokaz o namještaljkama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:43