PIŠE LIVERPOOL ECHO

LOVRENU JE PRILIKA POKUCALA NA VRATA 'Kloppu je potreban Dejan kako bi utišao kritičare'

Ozljeda koljena koju je zadobio Mamadou Sakho zadobio u posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv Crystal Palacea prilika je za hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena da se nametne menadžeru Jürgenu Kloppu kao prvotimac u udarnoj postavi 'redsa'.
 AFP

Lovren nije započeo neku premierligašku utakmicu u posljednja dva mjeseca, ali čini se posve izvjesnim da će uz Martina Škrtela biti udarni stoperski par 'redsa' protiv Manchester Cityja na Etihadu u utakmici koja je na rasporedu odmah nakon reprezentativne stanke 21. studenog.

Liverpool Echo tako piše kako je 'Kloppu potreban Lovren, najskuplji branič u klupskoj povijesti (20 milijuna funti), koji mora zgrabiti priliku i dokazati se da pripada u Liverpool'.

Lovren je od transfera iz Southamptona u Liverpool prije 16 mjeseci prošao kroz brojne turbulentne trenutke.

" Brendan Rodgers hvalio ga je kao savršenu dugoročnu zamjenu za Jamiea Carraghera, ali Lovren nije došao ni blizu opravdanja takve uzvišene usporedbe“, piše Liverpool Echo.

"Lovren je dominantan, dobro čita igru, dobar je vođa zadnje linije i ostatka momčadi, a pokazuje i kvalitete u dodavanjima“, izjavio je sada već bivši menadžer Liverpoola nakon Liverpoolove 4:0 pobjede protiv Borussije Dortmund u prijateljskoj utakmici sezone 2014/15.

"Međutim, kada su ozbiljne stvari započele, Lovren je umjesto vodstva i organizacije ponudio paniku i nesigurnost. Pritisak i očekivanja pokazali su se previše za njega, a dres mu je vršio preveliki pritisak na ramena…Lovren je ispao iz udarne momčadi u studenom prošle godine nakon demoralizirajućeg 3-1 poraza od Crystal Palacea i nikad se zapravo nije oporavio. U jednom trenutku ispred njega se u poretku čak našao i Kolo Toure, ali ozljeda Sakha u travnju uvjetovala je njegov povratak“, analizira engleski dnevnik koji nije propustio istaknuti kako je Lovren bio posebno loš u prvenstvenoj utakmici protiv West Hama 29. kolovoza koju su 'redsi' na Anfieldu izgubili s 3:0.

Za drugi primljeni gol u utakmici bio je izravno kriv nakon pogrešnog dodavanja u noge Manuela Lanzinija koje je kaznio Mark Noble, a kasnije je za Echo izjavio kako se želio "skriti pod stol". Bila je to posljednja premierligaška utakmica koju je Lovren započeo, a otkako je Klopp na klupi naslijedio Rodgersa hrvatski stoper je u prvenstvu odigrao manje od sat vremena.

"Njegove izvedbe u kupu protiv Bournemoutha i Rubina ulile su nadu. Izgledao je mirnije, staloženije. Klopp je po dolasku dokazao kako može vratiti vjeru i izvući više od igrača koji su se mučili pod Rodgersom. Da taj trik ponovi s Lovrenom, to bi bio njegov najveći uspjeh na Anfieldu dosad“, zaključuje Liverpool Echo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:09