U UNITEDU POLUDILI

LOŠE VIJESTI ZA ŠTIMCA Van Buyten čuva Mandžukića, Fellaini igra s gipsom na ruci

Marouane će trenirati s posebnom zaštitom, to ne znaći da je u prvih 11, kaže Wilmots
 ANDREW YATES

Marouane Fellaini ipak dolazi u Zagreb i konkurirat će za nastup u petak u 18 sati protiv Hrvatske u Maksimiru jer će istegnute ligamente zapešća zaštititi ortozom, a o terminu nedvojbeno potrebitog operativnog zahvata odlučit će po povratku u Manchester, no takav plan Marca Wilmotsa nimalo se ne dopada Davidu Moyesu.

Menadžer Uniteda želio je da mu se ovoljetna 32,5 milijuna eura vrijedna akvizicija oporavlja pod nadzorom klupskih liječnika, no prema Fifinim pravilima u reprezentativnom tjednu igrači su ‘vlasništvo’ svojih nacionalnih saveza i Fellainiju je šef belgijski izbornik.

United me nije zvao

- Marouane je u Donjecku ozlijedio zglob na ruci, od utorka će trenirati s nama s posebnom ortopedskom zaštitom. To ne znači automatski da će startati, ali bi trebao biti spreman igrati u petak. Nitko me nije zvao iz Uniteda sa zahtijevom za što ranijom operacijom - kazao je Wilmots nakon treninga u ponedjeljak navečer, koji su propustili Lombaerts i Witsel. Kapetana Kompanyja će na desnom stoperu kao i u Glasgowu zamijeniti 35-godišnjak Van Buyten, Mandžukićev suigrač iz Bayerna, kao sa svojih 197 cm visine bolji u zraku nego na zemlji i teoretski hrvatska šansa u protunapadima. Kako je Fellaini ionako u samo četiri kvalifikacijska nadmetanja bio starter, gotovo je sigurno da će Wilmots u Zagrebu istrčati s Dembeleom, Defourom i Witselom kao trojicom u sredini.

I Lambert se buni

Inače, ne gledaju samo s Old Trafforda sa zebnjom prema belgijskom kampu; menadžer Aston Ville Paul Lambert javno se pobunio što Wilmots računa na Bentekea za utorak protiv Walesa. Lambert je inače Škot, a Wales i Škotska se bore da ne budu posljednje u našoj kvalifikacijskoj skupini, no ako Belgija već u Zagrebu osigura Brazil, Wilmots zacijelo neće riskirati s rekonvalescentom u manje bitnoj utakmici.

Podsjetimo i na Wilmotsov popis za Hrvatsku i Wales, abecednim redom - vratari: Koen Casteels (Hoffenheim), Thibaut Courtois (Atletico Madrid), Simon Mignolet (Liverpool).

Bakkali na popisu

Obrana: Toby Alderweireld (Atletico Madrid), Laurent Ciman (Standard Liege), Guillaume Gillet (Anderlecht), Vincent Kompany (Manchester City), Nicolas Lombaerts (Zenit St. Peterburg), Sebastien Pocognoli (Hannover 96), Daniel Van Buyten (Bayern München), Thomas Vermaelen (Arsenal) i Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur).

Sredina: Nacer Chadli (Tottenham Hotspur), Steven Defour (Porto), Moussa Dembele (Tottenham Hotspur), Marouane Fellaini (Manchester United), Timmy Simons (Club Brugge), Axel Witsel (Zenit St. Peterburg).

Napad: Zakaria Bakkali (PSV Eindhoven), Christian Benteke (Aston Villa), Kevin De Bruyne (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea) Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Napoli) i Kevin Mirallas (Everton).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 00:02